De mooie woorden waren geen verkooppraatjes

25-01-2018

Wat is je het meest bijgebleven van deze week? Dat is de vraag die ik na mijn eerste werkweek bij Fincade gesteld kreeg door Marco de Ruiter, directeur bij Fincade. Het was vrijdagmiddag en er schoten meteen vele nieuwe ervaringen van de afgelopen dagen door mijn hoofd. Mijn naam is Thijs Bakker, ik ben sinds begin deze maand in dienst bij Fincade en ik zou jullie graag meer vertellen over mijn eerste indruk van het werken bij Fincade.

Onderdeel van de groep

De eerste dag stond vooral in het teken van het kennismaken met Fincade en haar medewerkers. Deze dag was zodanig ingedeeld dat de verschillende kennismakingen de gehele dag vulden. Iedereen nam uitgebreid de tijd om zich aan ons voor te stellen en nam net zoveel tijd om ons drieën te leren kennen. Verder gaf ieder van hen aan altijd open te staan voor vragen. Bovendien werd ons op het hart gedrukt dat we, als we hulp nodig hadden, altijd bij hen terecht kunnen. Door de open houding, eerlijkheid en oprechte interesse van mijn nieuwe collega’s voelde ik mij direct thuis bij Fincade.

Bewustwording

De volgende dag volgde onze eerste trainingsdag. De trainingen staan in het teken van het verbeteren van de soft skills. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat Fincade hier zoveel aandacht aan schenkt, want dat is iets waar ik nog weinig in aanraking mee ben gekomen. De eerste training was meteen een pittige, namelijk Personal Branding. De titel van deze alinea verraadt de strekking van de training. Hier heb ik geleerd om meer bewust te worden van wat ik doe, zeg en uitstraal. Dit alles kan namelijk invloed hebben op het beeld dat andere vormen over mij. Dit hoeft niet per se goed of fout te zijn, zolang je er zelf maar bewust van bent. Tijdens deze training werd mij echt een spiegel voorgehouden. Erg confronterend, maar juist daardoor zeer leerzaam.

Dominique en Dennis, die de training verzorgden, namen alle tijd voor vragen en speelden goed in op onze verbeterpunten. Door hun eerlijke en opbouwende feedback hebben wij daadwerkelijk de handvatten gekregen om onszelf te verbeteren. De laatste twee dagen van de week was er tijd voor de zelfstudie. De soft skills zijn zoals gezegd erg belangrijk. Echter, de hard skills moeten ook verbeterd worden; waar ik op 1 januari nog niks van boekhouden wist, ben ik een week later al bekend met de algemene basis ervan.

Geen drempels

Al met al heb ik in de afgelopen vier dagen veel interessante mensen ontmoet, het bedrijf Fincade leren kennen en heb ik mij in korte tijd al erg ontwikkeld. Om terug te komen op de vraag die Marco mij stelde: Wat mij het meest bijgebleven is van mijn eerste werkweek bij Fincade is dat er geen drempels zijn. Letterlijk, want er zijn geen fysieke drempels in het pand aanwezig. En figuurlijk, want iedereen staat altijd open voor vragen. In deze eerste week bij Fincade is er al veel op me afgekomen. En dat wordt hier begrepen. De mooie woorden van de introductiedag waren geen verkooppraatjes, maar de waarheid.

Ervaar het zelf! Check onze vacatures.

Auteur: Thijs Bakker

Direct contact Naar onze blog
Thijs-Finance-Borrel