Drie young professionals, één doel

30-01-2018

Een opdracht in hetzelfde ziekenhuis, maar toch voor elk van de drie young professionals erg verschillend. Werkzaam in dezelfde ruimte, maar wel op drie verschillende afdelingen. Drie verschillende studie-achtergronden, maar allen met één doel: de opdracht tot een zo goed mogelijk einde brengen en met behulp van eigen initiatief misschien nog wel meer!

Brandje blussen

“Ik ben Robert Regeer: met mijn afgeronde commerciële studie momenteel werkend in dit ziekenhuis op de afdeling Crediteuren. Ik ben hier geplaatst binnen een dag na mijn binnenkomst bij Fincade. Om 11 uur hoorde ik dat er een plekje was bij het ziekenhuis en een uur later was ik aan de slag met de facturen. De duur van deze opdracht is eigenlijk maar een maand, maar het geeft mij de mogelijkheid om goed naar de basis te kunnen kijken van financiële werkzaamheden. Met die kennis ga ik volop voor de volgende opdracht.”

Snel meer uitdaging

“Sinds kort ben ik, Guus Aalbers, na mijn studie technische bedrijfskunde ook bij dit ziekenhuis terechtgekomen op de afdeling Inkoop. Na de eerste intake werd het duidelijk dat ik de werkzaamheden van een andere Fincaan over mocht nemen. Omdat ik hier eigenlijk nog ”te junior’’ voor was, zou ik alleen toegewezen zijn om meer dan 5.000 leveranciers te controleren en te verbeteren, Super TOF! (NOT). Gelukkig kreeg ik vrij snel te horen dat ik meer mocht gaan doen. Kijk, dat klinkt al een stuk beter! Maarja, wat hield dat in? Wat deed mijn collega zoal? Hij zit al 2 jaar bij het ziekenhuis en die moest ik dus zomaar overnemen?

Inmiddels ben ik aan de slag gegaan met het maken van verschillende analyses, waarbij ik nu zelf richting kan geven aan aspecten die ik wil analyseren en beheersen. Ik ben veel aan het leren over de processen van inkoop tot logistiek. Het is nu een stuk uitdagender. De periode voor mij bij dit ziekenhuis is dus nog redelijk open de aankomende tijd!”

Projectmatige vraagstukken

“Vervolgens ben ik, Jeffrey Voorend, met de Master Accountancy & Control op zak, alweer bijna een jaar werkzaam voor Fincade. Verreweg het grootste deel van deze periode ben ik werkzaam bij ditzelfde ziekenhuis. Waar ik eerst als medewerker Crediteuren begonnen ben, heb ik (daardoor) nu een echte procesmatige opdracht bij de afdeling Reporting & Internal Control! Dat ik de combinatie tussen het financiële en procesmatige aspect leuk vond, kon ik van tevoren wel bedenken. Maar de zorgbranche? Nee daar had ik geen affiniteit mee. Dat dit wel het geval blijkt, is dan ook de grootste verrassing tot nu toe gebleken: het gevoel dat je “geld aan het verdienen bent” ten gunste van de patiënten in het ziekenhuis, is voor mij de eyeopener geweest dat er een mooie combinatie bestaat tussen financiële wereld en de maatschappelijke achtergrond. Als de goede verstandhouding tussen de opdrachtgever en mij daarbij wordt beloond met verlengingen van de opdracht, komt dat alleen maar ten goede van het zelfvertrouwen!”

Al met al kunnen we zeggen dat we alle drie in verschillende fasen zitten binnen onze carrière en binnen onze opdracht. Robert zit hier voor de korte termijn om een typisch "brandje te blussen". Guus zal hier langer aanwezig zijn en heeft alweer meer afwisselende werkzaamheden. Daarbij heeft Jeffrey een projectmatig vraagstuk op te lossen. Voor ons alle drie sluit onze opdracht perfect aan op de plek waar we momenteel staan!

 

Check hier onze vacatures 

Auteur: Robert, Guus & Jeffrey

Direct contact Naar onze blog
3 Finance Professionals