Als ik toen had geweten wat ik nu weet, had ik veel sneller ‘ja’ gezegd

02-03-2018

De laatste dag van de maand alweer. Vier weken geleden had ik, Michelle Hoekstra, mijn eerste dag bij Fincade. De weken zijn voorbij gevlogen! Mijn eerste maand was niet alleen ontzettend leerzaam, maar ook nog eens heel erg leuk! Als ik toen had geweten wat ik nu weet, had ik veel sneller ‘ja’ gezegd tegen Fincade. Ik had net als vele young professionals tegenwoordig ook een aantal andere aanbiedingen. Toch heb ik met volle overtuiging voor Fincade gekozen en ik heb nog geen seconde mijn keuze heroverwogen! Waarom? Dat leg ik je uit!

Op gevoel

De keuze voor een baan maak je toch ook wel op gevoel: je moet je er immers 40 uur per week vermaken. Ik koos o.a. voor Fincade vanwege het fijne gesprek. Bij Fincade doen we de sollicitatieprocedure in één middag (handig!) en na het assessment had ik een gesprek met Anne-Rose. Het gesprek was zo open en gezellig, dat het bijna al niet eens meer als een sollicitatie aanvoelde. Dat goede gevoel nam ik mee naar huis en was doorslaggevend in mijn keuze. Na een maand bij Fincade kan ik zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Nu ga ik elke dag met dat gevoel naar huis!

Finance Academy

Als je aan de slag gaat bij Fincade, kies je voor een traineeship. In twee jaar leer je allerlei aspecten van het finance-vak kennen. Eerst in de Finance Academy (in de eerste maand) en daarna met trainingen en terugkomdagen. Er wordt vanuit Fincade fors in je geinvesteerd. Logisch dus dat je bij aanvang van je dienstverband bij Fincade een studie-overeenkomst tekent. Wellicht schrikt dit wat af als je de organisatie en de inhoud van het traineeship nog niet kent, maar als ik van tevoren had geweten dat de trainingen zo persoonlijk en leerzaam zijn en dat ze zo passievol worden gegeven door trainer Dennis, had ik mijn twijfels meteen overboord gegooid. Er wordt écht in je geïnvesteerd, als professional maar ook als mens. Ik ben ontzettend benieuwd naar de trainingen in de rest van het traineeship

Eerst zien, dan geloven

Toen ik gekozen had voor Fincade kwam het onvermijdelijke: de allereerste dag. Mijn twee mede-trainees en ik ontmoetten alle collega’s van kantoor. Werkelijk iedereen zei dat de deur altijd open staat. ‘Eerst zien, dan geloven’, dacht ik toen nog. Er zijn zoveel bedrijven die dat zeggen en zodra je daadwerkelijk aan wil kloppen zit de deur potdicht. Inmiddels weet ik dat de open en ontspannen sfeer ook écht is. Mijn collega’s zijn altijd bereikbaar als ik een vraag heb of iets wil weten, of gewoon voor een praatje. Tijdens een training mag je ook gewoon een fout maken en word je niet raar aangekeken, maar kun je er juist van leren. Dit doet ontzettend veel voor de werksfeer en je plezier in het werk.

Op opdracht

De eerste maand is voorbij gevlogen. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Aan iedereen die nog twijfelt over Fincade zou ik willen adviseren: gewoon doen. Kom eens kennismaken en ervaar het zelf. Bij Fincade staan we voor kwaliteit en daarom wordt alle tijd genomen om je te helpen om jezelf te ontwikkelen, met opréchte interesse. Maandag start ik al bij mijn eerste opdracht en alles wat ik geleerd heb neem ik mee. Nu en in de komende jaren bij Fincade, want ik blijf hier nog wel even.

Wanneer start jij bij Fincade? Solliciteer nu

Auteur: Michelle Hoekstra

Direct contact Naar onze blog