Hoe je autorijden naar je werk een beetje leuker maakt

09-05-2018

Het is één van die dingen die bij de detachering horen; de kans dat die gave opdracht waar je elke dag naartoe gaat niet precies om de hoek ligt. In mijn geval ligt die opdracht wel heel erg niet om de hoek, namelijk in het verre Twente (niet te verwarren met de Achterhoek). Omdat ik zelf in Zeist woon, betekent dit voor mij twee keer per dag een rit van zo’n vijf kwartier in de auto (de trein is echt geen optie) en zo’n 1.150 woon-werk kilometers in de week.

Zolang de zelfrijdende auto’s nog niet zijn geïntroduceerd en je dus nog geen series kunt kijken tijdens het autorijden, zul je andere manieren moeten vinden om deze tijd een beetje aangenaam door te komen en er iets nuttigs van te maken. Daarom hierbij een paar tips van deze ervaringsdeskundige.

1 Koop een thermosbeker

De eerste en misschien wel belangrijkste tip is: koop een thermosbeker voor in de auto zodat je koffie hebt onderweg. En als je geen koffie drinkt: leer koffie drinken. Ik heb de eerste 5-6 weken zonder gedaan en heb het elke dag gemist. Het houdt je wakker, geeft je wat te doen onderweg en je kan het koffiedrinken uit je ochtendritueel knippen.

2 Zorg voor goede muziek

Ik heb het zelf twee weken met de radio geprobeerd, maar langer hield ik het niet vol. Als je zo lang in de auto zit, kun je die tijd maar beter benutten door dat album van die nieuwe artiest die je wel leuk lijkt eens te beluisteren. Of die playlist met gouwe-ouwe nummertjes weer eens uit de kast te trekken.

3 Leer jezelf te beheersen

Autorijden kun je ook gebruiken als een soort zelfcursus anger management. Wat voor een wegpiraten, zondagsrijders en snelheidsduivels je allemaal wel niet tegenkomt is niet te geloven. Als je daar op een gegeven moment mee om kunt gaan is er niets meer wat jou nog op de kast kan krijgen.

Heb je zelf nog handige tips? Deel dit artikel via de links hieronder en vertel!

4 Vraag een airmilespas aan

Het sparen van airmiles gaat echt gigantisch hard als je zo vaak moet tanken. Na een week of 7 had ik al genoeg om twee badhanddoeken van 220 bij 220 te kopen om maar iets te noemen. En die kun je dan weer goed gebruiken om al dat rijden te compenseren op het strand.

5 Doe een kilometerspel

Je hebt van die mensen die het behalen van een bepaalde kilometerstand een feestje waard vinden. In jouw geval zal dat dan betekenen dat je vaak wat te vieren hebt. Getallen met vier nullen aan het eind kom je zo ongeveer om de maand tegen. Weer een mijlpaal en een reden voor een biertje.

6 Think positive

En uiteindelijk is het ook maar net hoe je de dingen wil zien, zoek de mooie dingen in je autorit. Ik rijd bijvoorbeeld twee keer per dag de zon tegemoet (als die schijnt). Dat is een prachtig gezicht met de opkomende zon of de gekleurde wolken bij een zonsondergang.

Heb je zelf nog tips? Deel dit artikel via de links hieronder en vertel!

Auteur: Jan Jaap de Wit

Direct contact Naar onze blog
Foto Jan Jaap de Wit in zijn auto van Fincade