Stap in een Kenniscommissie tijdens je Finance Traineeship

26-03-2019

Is werken voor een jonge, frisse organisatie, een opleidingsprogramma en een inspirerende opdracht als Finance Professional bij een leuk bedrijf voor jou nog niet uitdagend genoeg? Dan sluit je je toch gewoon aan bij onze Kenniscommissie? Verdieping, verbreding, netwerken, dat is wat je nóg verder brengt.

Verdieping, verbreding en netwerken tijdens je Finance Traineeship

De Kenniscommissie van Fincade is een initiatief van een groep enthousiaste Finance Professionals die een stapje extra wilden zetten en dat ook zelf wilden organiseren. Sindsdien komen zij regelmatig bij elkaar om interessante kennissessies te organiseren. Die vinden plaats in de avond en hebben verbreding en verdieping van kennis over een bepaald onderwerp bij collega’s als doel.

Onlangs zijn er bijvoorbeeld kennissessies georganiseerd over Integrated Reporting en Robotisering. Beide sessie werden verzorgd door sprekers uit het bedrijfsleven. Inspirerend, informatief, natuurlijk ook heel gezellig en heel goed om te netwerken.

Aanspreken andere vaardigheden

De samenstelling van de Kenniscommissie varieert. Heb je tijd en zin? Dan meld je je aan. Geen tijd of gewoon geen zin meer? No problem natuurlijk. Deelnemen is geheel vrijwillig. Het kan, het moet niet. Daarom is de commissie ook een gemêleerd gezelschap van ervaren tot ambitieuze kersverse collega’s. En dat is ook iets dat het erg leuk maakt tijdens je Finance Traineeship.

Naast de verdieping en verbreding van kennis is er ook een ander voordeel aan het organiseren van deze avonden; het doet een beroep op andere vaardigheden dan die je in je dagelijkse werkzaamheden gebruikt. Wilde ideeën genoeg, maar het is belangrijk dat er uiteindelijk een haalbaar plan op tafel ligt. Welke onderwerpen leven er momenteel bij jezelf, je collega’s en je opdrachtgever? Welke voorbereidingen moeten getroffen worden om tot een succesvolle avond te komen? En welke sprekers kunnen er benaderd worden?

Aftrappen met Fraude

Wat gaan we dit jaar doen? Na een avond vol pittige discussies heeft de Kenniscommissie een aantal onderwerpen voorgesteld aan de rest van de organisatie. Een poll onder alle collega’s heeft vervolgens uitgewezen in welke onderwerpen wij ons dit jaar graag naast ons Finance Traineeship verdiepen. Dit zijn geworden:

  • Fraude
  • Fusies & Overnames
  • Horizontaal Toezicht in de zorgsector

We trappen af met Fraude. Die avond wordt verzorgd door een forensisch accountant. Tijdens deze Kennissessie krijgen wij handvatten om procesrisico's te herkennen en om hier vervolgens de juiste maatregelen tegen te kunnen nemen.

Doe met ons mee!

Wil jij je carrière in Finance doorontwikkelen, doorontwikkelen en doorontwikkelen? In het vakgebied en op persoonlijk vlak? Dat kan bij Fincade. Wij bieden je een uitgebreid trainingsprogramma in ons Finance Traineeship,  super leuke collega’s, de nodige ontspanning in de vorm van allerlei sociale activiteiten en deze gave Kennissessies.

Direct contact Naar onze blog
Kenniscommissie