Overzicht wijzigingen RZ18a/RZ18b

20-11-2017

De jaarlijkse update van de wet- en regelgeving MSZ zorgt in menig zorgadministratie-team voor enige consternatie. Richting het eind van het jaar is het belangrijk de nieuwe beleidsregels door te nemen, testen en implementeren in jouw systemen. Daarnaast kunnen wijzigingen ook een effect hebben op het registratiegedrag in afdelingen: gekoppelde verrichtingen, controles op geleverde zorgproducten of kwantiteitsanalyses. Naast het maandelijks wijzigende DWGM/AOG-bestand moeten deze nieuwe beleidsregels door de organisatie heen geholpen worden.

Welk effect heeft de introductie van een rol in de afleiding van consulten op afstand in jouw afdelingen? Is jouw organisatie van plan om vaker een intakegesprek of controlegesprek op afstand uit te voeren? Daarnaast vervalt de schifting tussen licht, middel en zware IC-dagen, waar types 1 en 2 voor in de plaats komen: welk (financieel) effect gaat dit hebben op het registratiegedrag? Wat doen de nieuwe zorgactiviteitscodes voor weefselproducten op jouw Plastische chirurgie of Orthopedie-afdeling? Legio wijzigingen die een sterk effect kunnen hebben in de dagelijkse gang van zaken zowel op specifieke afdelingen als ziekenhuisbreed. Van registratie tot controle en verantwoording - wat verandert er allemaal voor jou?

Nog niet begonnen aan of op zoek naar een overzicht van alle wijzigingen? De DBC-adviseurs en specialisten van Fincade hebben het werk al uit handen genomen en delen graag hun kennis met jouw team. Benieuwd? Kom in contact! Download onderstaand wijzigingsdocument voor de RZ18a en RZ18b van Fincade en kom in contact met ons!  

Download-RZ18a/RZ18b-wijzigingen

Wijzigingen-RZ18a-RZ18b-Fincade

 

Direct contact Naar onze blog
Pim-Caris-Manager-Zorg-Fincade