Exact Live 2017, eindig niet als Windows Mobile

16-11-2017

Woensdag 15 november 2017 was ik aanwezig bij het congres Exact Live 2017. Dit congres had als thema Try Tomorow’s Tech. Over de impact van nieuwe technologie op ons leven. Vraag je je af wat een finance professional als ik in vredesnaam bij een congres met dat thema doet? En wat ik heb geleerd? Ik leg het je uit…

Bedrijfsprocessen doorgronden

Als finance professional ben je in de verschillende functies die je kunt uitoefenen betrokken bij allerlei bedrijfsprocessen. In de top van een organisatie tot op de werkvloer. Alle nieuwe technologische ontwikkelingen hebben daar een enorme invloed op. Er gaat veel veranderen. Je moet dat als financial, alleskunner, generalist, voldoende kunnen doorgronden. Daarnaast kunnen technologische ontwikkelingen jouw eigen werk als finance professional enorm beïnvloeden of zelfs vervangen. Ik wil daarop voorbereid zijn, mijn opdrachtgever hierbij nu al kunnen adviseren en zelf ook klaar zijn voor de toekomst.  

Max Verstappen in virtuele Grand Prix van Nederland

Op de beursvloer kwamen we letterlijk in aanraking met de technologie van morgen. Daar kon je het aanraken en ervaren. Ook was Max Verstappen (gesponsord door Exact) aanwezig. Hij reed in een simulator de Grand Prix van Nederland en stond even later op het podium vragen te beantwoorden samen met Red Bull Racing teambaas Chris Horner die virtueel aanwezig was. 

Learnings, ‘Think Different’

Naast nuttige productsessies en kennissessies over bijvoorbeeld Exact Online, blockchain en factureren waren het de key note speakers, zoals CEO Phill Robinson en kunstenaar Daan Roosengaarde, die benadrukten dat je vooral anders moet gaan denken. ‘Think Different’. Er is al heel veel techniek ontwikkeld, maar het vraagt creativiteit om dat allemaal aan elkaar te koppelen. Het loont om niet alleen ‘out of the box’ te denken, maar om zelfs niet eens een box in je denken te laten voorkomen. Creativiteit, creatieve ideeën om moderne problemen op te lossen of kansen te grijpen zijn onmisbaar in elke organisatie.

“We leven in een tijd waarin technologische veranderingen elkaar zo snel opvolgen dat stilstand daadwerkelijk achteruitgang is.”

Bij die creativiteit moet je dan wel de vrijheid krijgen vanuit de organisatie. Lukt dit niet, dan mis je de boot en eindig je als Windows Mobile: 1% marktaandeel en 0 apps. Stilstand is achteruitgang.

Website Exact Live 2017

Auteur: Joachim den Hertog, finance professional bij Fincade

Direct contact Naar onze blog
Foto_Joachim_den_Hertog