Blogarchief

De juiste opdracht tijdens jouw Finance Traineeship

24-07-2019

Tijdens je Finance Traineeship leer je in korte tijd ontzettend veel. Niet alleen uit de boeken, maar zeker ook in de praktijk. Je gaat namelijk aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Of bij meerdere, zoals in het geval van Aschwine Pol. Hij vertelt je hier wat voor soort opdrachten je tegen kunt komen, waarom je daar zoveel leert en hoe hij samen met Fincade een opdracht kreeg die precies bij hem past.

Juiste match met finance professionals die je nooit zou uitnodigen

15-07-2019

Het vinden van de juiste finance professional voor je team is tijdrovend, intensief en lastig. Mark Wolswijk, Business Unit Controller bij Siemens Mobility heeft hier iets op gevonden. Door een aantal principes los te laten werkt hij nu met finance professionals die snel van toegevoegde waarde zijn, maar die hij anders nooit zou hebben ontmoet.

Fraude bij Finance Traineeship

25-04-2019

Pen van je werk meegenomen? Fraudeur! Maar er zijn ergere vormen. Fraude; wat is het, hoe ontstaat het en hoe voorkom je het? Het was het onderwerp van de kennissessie die onlangs werd georganiseerd door de Kenniscommissie van Fincade. Lees meer over welke lessen geleerd zijn op deze avond. 

Stap in een Kenniscommissie tijdens je Finance Traineeship

26-03-2019

Is werken voor een jonge, frisse organisatie, een opleidingsprogramma en een inspirerende opdracht als Finance Professional bij een leuk bedrijf voor jou nog niet uitdagend genoeg? Dan sluit je je toch gewoon aan bij onze Kenniscommissie? Verdieping, verbreding, netwerken, dat is wat je nóg verder brengt.

Groot, klein… welke organisatie past bij jou?

17-01-2019

Het klinkt te gek om te werken bij een grote multinational. Dan mag je dagelijks bij een pand naar binnen stappen dat de skyline van een grote stad vormgeeft. Maar zouden er ook nadelen aan kunnen zitten? En wat zijn de voordelen van werken bij een minder groot bedrijf? Ik heb het onze Finance Professionals gevraagd. Zij worden bij de meest uiteenlopende organisaties gedetacheerd, dus zij kunnen het weten…

FAQ over werken bij Fincade

19-12-2018

Voordat je gaat solliciteren op een op het oog super leuke vacature wil je natuurlijk eerst zoveel mogelijk over die vacature en werkgever weten. Daarom hebben wij voor jou de meest gestelde vragen over werken bij Fincade op een rijtje gezet. Wat ga je doen? Wanneer kan je beginnen? Wat is de bedrijfscultuur? Je vindt de antwoorden hier.

Finance Professionals maken carrière in de zorgsector

26-09-2018

In geen enkele sector is het zo belangrijk dat budgetten efficiënt worden ingezet als in de zorgsector. Daarnaast mag de kwaliteit van zorg niet uit het oog worden verloren en moet de administratie van deze zaken op orde zijn. De zorgsector is complex. Maar is het een onmogelijke puzzel of een interessante uitdaging? Als je het mij vraagt het laatste.

Finance Traineeship afgerond, en nu? POP!

30-08-2018

In een Finance Traineeship word je in een bepaalde periode klaargestoomd tot een gewilde Finance professional. Maar wat gebeurt er eigenlijk na die periode? Word je losgelaten, in het diepe gegooid, auf wiedersehen, goodbye? Mariska de Boer, HR manager bij Fincade, vertelt je over coaching, begeleiding en het Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP).

Hoe overleef je een hittegolf op kantoor?

18-07-2018

De voorspellingen voor het weer van de komende weken geven aan dat het nog wel even subtropisch blijft. Heerlijk, vooral als je op het strand ligt. Maar minder aantrekkelijk op kantoor. Je mist niet alleen alle fun buiten, soms is het binnen ook echt overleven. Hoe je dat doet lees je hier.

Het boeien en binden van millennials

27-06-2018

Want waar het woord KLANT binnen Fincade standaard met hoofdletters wordt geschreven, wordt ook de lettergrootte van het woord TALENT de afgelopen jaren alsmaar groter en groter. Hoe bind en boei je die getalenteerde finance professionals die in toekomst het verschil gaan maken in jouw organisatie?

Waar is een assessment goed voor?

15-06-2018

In steeds meer sollicitatieprocedures is een assessment een onderdeel van de procedure. Bij ons is een assessment de eerste stap in de sollicitatieprocedure. We gaan samen verder in de procedure als je een minimum score hebt behaald. Er staat dus wat op het spel!

10 heerlijke kleine ergernissen die elke accountmanager herkent

06-06-2018

Iedere baan heeft z’n voor- en nadelen. Zo ook de baan ‘accountmanager’. Voor menigeen het Walhalla, maar er zijn ook best een paar minpuntjes. Grappig en herkenbaar voor iedere accountmanager. Je leest ze hier.

Is automatisering een bedreiging voor de finance professional?

30-05-2018

Nemen automatisering en kunstmatige intelligentie de komende jaren de banen van financials over? Sommige onderzoeken voorspellen dat 30% tot 50% van de banen in finance uiteindelijk overbodig wordt. Of levert automatisering juist nieuwe uitdagingen en kansen op, en welke zouden dat dan zijn? Marco de Ruiter, directeur bij Fincade, heeft er vertrouwen in. Lees hier zijn blog!

Hoe je autorijden naar je werk een beetje leuker maakt

09-05-2018

Het is één van die dingen die bij de detachering horen; de kans dat die gave opdracht waar je elke dag naartoe gaat niet precies om de hoek ligt. Kies je niet voor de trein, maar ga je met de auto, hoe maak je dan die autorit een beetje dragelijk voor jezelf? Jan Jaap de Wit rijdt heel wat woon-werk kilometers en vertelt je hier hoe hij dat doet.

Hoe zijn jouw presentatieskills?

30-03-2018

Hoe voel jij je als je iets over jezelf moet vertellen voor een publiek? Ben je zeker van jezelf? Of toch wel wat zenuwachtig? Wát vertel je, en wat juist niet? Bij ons ontwikkel je je supersnel tot finance professional en daar horen ook vaardigheidstrainingen bij. In deze blog vertel ik je waar we in je tweede week bij Fincade mee aan de slag gaan; je presentatieskills!

Wat is jouw personal brand?

09-02-2018

Durf je jezelf een spiegel voor te houden? Kan je tegen een beetje feedback? Wat is jouw personal brand? Dat zijn zaken waar je als Finance Trainee in je eerste week bij Fincade meteen mee aan de slag gaat. Bij ons ontwikkel je je supersnel tot Finance Professional en daar horen ook vaardigheidstrainingen bij.

Drie young professionals, één doel

30-01-2018

Een opdracht in hetzelfde ziekenhuis, maar toch voor elk van de drie young professionals erg verschillend. Werkzaam in dezelfde ruimte, maar wel op drie verschillende afdelingen. Drie verschillende studie-achtergronden, maar allen met één doel: de opdracht tot een zo goed mogelijk einde brengen en met behulp van eigen initiatief misschien nog wel meer!

De mooie woorden waren geen verkooppraatjes

25-01-2018

Wat is je het meest bijgebleven van deze week? Dat is de vraag die ik na mijn eerste werkweek bij Fincade gesteld kreeg door Marco de Ruiter, directeur bij Fincade. Het was vrijdagmiddag en er schoten meteen vele nieuwe ervaringen van de afgelopen dagen door mijn hoofd. Mijn naam is Thijs Bakker, ik ben sinds begin deze maand in dienst bij Fincade en ik zou jullie graag meer vertellen over mijn eerste indruk van het werken bij Fincade.

Doorstuderen? Werken? Deze 3 afwegingen helpen je kiezen

17-01-2018

Wanneer de eindstreep van je bachelor in zicht komt stel je jezelf de vraag; kies ik voor een master of voor een baan? Een lastige vraag. Want in welke richting wil je dan graag een baan of die master? Er is zo veel keus en maak je wel kans op een baan? Ik zet enkele afwegingen voor je op een rijtje. 

Op zoek naar professionals? Lees deze 3 verborgen talenten van Generatie Y

11-01-2018

Hoe kritisch kun je nog zijn als je op zoek bent naar nieuwe collega’s? Veel organisaties hebben te maken met een ‘war on talent’. Kom je nog weg met het alleen uitnodigen van ervaren kandidaten of jonge talenten van de generatie Y? En waarom zou je voor een ervaren kandidaat of een slim, jong talent kiezen? Lees hoe talent van de generatie Y zich verhoudt tot ervaring in de volgende drie situaties.

Wij hebben zin in 2018!

04-01-2018

In de eerste week van het nieuwe jaar kijken wij graag nog even kort terug op het jaar dat achter ons ligt. Want 2017 werd voor ons getekend door veranderingen. Lees meer over wat die veranderingen voor ons inhielden en hoe wij verder gaan in 2018.

Solliciteren in december? Netwerken, en andere tips!

04-12-2017

Je bent klaar voor je eerste baan, of je wilt een volgende stap maken. Geloof het of niet, december is één van de beste maanden om te solliciteren, je te onderscheiden en de perfecte baan te scoren. Lees hier wat je moet weten om het verschil te maken.

Het Fincade-team in Goes

23-11-2017

Vier van onze medewerkers zijn momenteel ingezet bij een grote GGZ-instelling in Zeeland. Maar hoe is het eigenlijk om met drie andere collega's regelmatig in Zeeland te verblijven? Lees hierover meer in deze blog over hun ervaringen in Goes. 

Zes tips voor jouw sollicitatie bij Fincade

22-11-2017

Wij vinden het belangrijk dat je vooral jezelf bent tijdens de sollicitatie, maar toch zijn er een aantal aspecten die je helpen om hier met een aanbieding voor een topbaan de deur uit te lopen. Lees hier de zes tips die jou gaan helpen bij je sollicitatie bij Fincade.

Overzicht wijzigingen RZ18a/RZ18b

20-11-2017

De jaarlijkse update van de wet- en regelgeving MSZ zorgt in menig zorgadministratie-team voor enige consternatie. Nog niet begonnen aan of op zoek naar een overzicht van alle wijzigingen? De DBC-adviseurs en specialisten van Fincade hebben het werk al uit handen genomen en delen graag hun kennis met jouw team. 

Exact Live 2017, eindig niet als Windows Mobile

16-11-2017

Woensdag 15 november 2017 was ik aanwezig bij het congres Exact Live 2017. Dit congres had als thema Try Tomorrow’s Tech. Over de impact van nieuwe technologie op ons leven. Vraag je je af wat een finance professional als ik in vredesnaam bij een congres met dat thema doet? En wat ik heb geleerd? Ik leg het je uit…

Social Event door de ogen van Michelle Velthuizen

23-10-2017

Op zaterdag 14 oktober was het dan zover. Ik mocht als nieuwe professional mee naar het Social Event van Fincade. Er was niemand strak in pak, gewoon lekker informeel, dit zorgde voor een relaxte sfeer waardoor ik mij direct thuis voel bij Fincade. Lees het verhaal van Michelle over ons Social Event. 

De Miljoenennota 2017: Wat gaat er veranderen in de gezondheidszorg?

26-09-2017

Om in de woorden van Koning Willem-Alexander te spreken: "Het is belangrijk dat meer mensen gaan profiteren van de economische voorspoed", maar wat betekent dit voor jouw gezondheidsinstelling? Pim Caris deelt zijn mening in deze blogpost. Lees verder!