Crediteurenadministratie: dat kan slimmer!

07-06-2021

De crediteurenadministratie is in veel bedrijven een onzichtbare, bijna vergeten afdeling. Cruciaal voor een gezond bedrijf, dat zeker, maar veelal op de achtergrond bezig met standaardprocessen. En dat is eigenlijk zonde, want stiekem valt er op deze afdeling nog heel veel winst te behalen. Hoe? Dat leggen we je graag uit!

DBC's? Wat zijn dat?

26-05-2021

Iedereen heeft wel eens een afspraak in het ziekenhuis. Soms is het slechts voor een klein onderzoek, maar er kan ook een groot behandeltraject worden gestart. In elk geval moet alle zorg die door artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis wordt geleverd administratief correct worden verwerkt. Als iemand met klachten in een zorginstelling komt wordt er een zorgtraject geopend. Op basis van de diagnose in combinatie met de behandeling ontstaat een DBC. DBC staat voor Diagnose Behandel Combinatie. Het DBC-zorgproduct bevat alle activiteiten die uitgevoerd zijn in de behandeling. Van intake tot revalidatie.

Debiteurenbeheer: maak of kraak je relatie

12-04-2021

Het belang van een klantvriendelijk debiteurenbeheer wordt regelmatig onderschat. Een gemiste kans: het maakt of kraakt je relatie. In dit artikel vertellen we je hoe je op een slimme manier bespaart op je incassokosten en vooral hoe je je langgekoesterde relatie behoudt.

Vaardigheden als basis, niet het boekhoudprogramma!

29-03-2021

Het uitgekozen boekhoudprogramma wordt binnen veel bedrijven op een gegeven moment gezien als het allerbelangrijkste. Het gaat pas mis wanneer een bedrijf het boekhoudprogramma ziet als het walhalla waar elke potentiële kandidaat hoe dan ook ervaring mee moet hebben. Een onrealistische verwachting: je leert toch ook niet autorijden in vier verschillende auto’s?

Waarom Business Intelligence (BI) onmisbaar is voor elke organisatie

02-03-2021

Heb jij het idee dat Business Intelligence alleen interessant is voor ‘de grote jongens’ in het bedrijfsleven? Niets is minder waar. Om toegevoegde waarde uit BI te halen, hoef je echt geen multinational te zijn. Eigenlijk is het voor vrijwel elke organisatie interessant. Lees hier hoe en waarom. 

Het boeien en binden van millennials

27-06-2018

Want waar het woord KLANT binnen Fincade standaard met hoofdletters wordt geschreven, wordt ook de lettergrootte van het woord TALENT de afgelopen jaren alsmaar groter en groter. Hoe bind en boei je die getalenteerde finance professionals die in toekomst het verschil gaan maken in jouw organisatie?