Westerman Logistics

Over weg, spoor, zee en binnenwateren. Westerman combineert deze modaliteiten en biedt altijd de meest efficiënte transportoplossing. Vanuit hun warehouse in Nieuwleusen, hun containerterminal en hun crossdock in Hasselt, distribueren en transporteren zij binnen Nederland en heel Europa.

Opdracht: verwerken van de nacalculatie

Fincade is gevraagd de nacalculatie voor Westerman Logistics op zich te nemen. Het gaat hierbij om het voorbereidende werk voor de maandafsluiting. Alle gereden vrachtwagen ritten moeten dan volledig, met de juiste chauffeur, kilometers, uren en omzet in het systeem staan.

De werkzaamheden bij opdrachtgever Westerman Logistics in de praktijk

In de praktijk bleek de nacalculatie een complex proces. We hebben het proces opgedeeld zodat twee parttime medewerkers beide een gedeelte kunnen verwerken. De controller wordt daarnaast ondersteund bij de maandafsluiting, wij zorgen dat alle voorbereidingen in goede banen worden geleid. 

Vervolgens zijn er ook facturatiewerkzaamheden voor de terminal overgenomen van de Controller. Maandelijks wordt verder een P&L (Winst-en-verliesrekening) voor de grootste klant gemaakt. En naast deze vaste werkzaamheden zijn ook projectmatig verschillende werkzaamheden opgepakt, zoals het implementeren van de FM-module – een programma waarmee de inkoopfacturen kunnen worden ingeboekt.

Het resultaat bij onze opdrachtgever

Ondertussen werken er meerdere Finance Professionals van Fincade bij Westerman. Gezamenlijk zijn diverse verbeteringen en resultaten bereikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn;

  • De facturatie is geautomatiseerd. Voorheen werden facturen handmatig opgemaakt, geprint, handmatig gemaild of per post gestuurd en handmatig ingeboekt. Nu komt er automatisch een factuurvoorstel, worden de facturen automatisch gemaild en er wordt gewerkt aan de laatste stap om de facturen via een interface in de boekhouding te krijgen.
  • Er is een programma geïmplementeerd waarmee de inkoopfacturen kunnen worden ingeboekt en online geaccordeerd kunnen worden. De inkoopfacturen hoeven dus niet meer fysiek rond te gaan.

Wil jij dit ook? Solliciteer dan nu!

Terug naar het overzicht
Westerman Klant Fincade