Groenland Kip

Groenland Kip is een sterk groeiende organisatie die zich heeft gespecialiseerd in bewerking en verpakking van kipproducten voor de retail. Klanten zijn vooral de grote supermarktketens.

Opdracht: Het messcherp verwerken van gegevens in de digitale systemen als medewerker Databeheer.

Terwijl de focus lag op het wegwerken van een achterstand, bood deze opdracht ook een kans om de medewerkers van de afdeling Databeheer nieuwe inzichten te geven en frisse energie aan de afdeling toe te voegen.

De werkzaamheden bij opdrachtgever Groenland Kip in de praktijk

In de praktijk was de achterstand snel weggewerkt. We wisten snel meer structuur in de werkzaamheden aan te brengen en hebben de administratieve systemen opgeschoond.

Tijdens onze werkzaamheden ontdekten we samen dat er meer controles uitgevoerd moesten worden. Kleine details zijn belangrijker dan je zou denken. Ieder foutje in het systeem kan bijvoorbeeld een probleem voor de productie, een fout op het uiteindelijke product in de winkel of een fout in de facturatie aan de klant veroorzaken.

Zo moeten de afmetingen van alle artikelen correct in het systeem staan om problemen voor de supermarkten in de schappen te voorkomen. En een klein foutje in de prijs op een verpakking kan leiden tot recalls of boetes.

Door het toepassen van haar Excel-kennis heeft onze Finance Professional bij Groenland Kip informatie met elkaar vergeleken en afwijkingen ontdekt. Nu worden er meer en grotere controles uitgevoerd om dit soort foutjes te minimaliseren. 

Vervolgens werd de opdracht al snel uitgebreid naar werkzaamheden op de afdeling Controlling. Er zijn KPI’s geformuleerd waar frequent rapportages over aangeleverd moeten worden. Een ander onderwerp waar de afdeling controlling zich mee bezighoudt is bijvoorbeeld het berekenen van de kostprijzen.

De resultaten tot nu toe bij klant Groenland Kip

De opdracht waaraan we zijn begonnen, het wegwerken van achterstanden, was al snel afgerond. Maar daarnaast hebben we bereikt dat er vanuit de verschillende afdelingen meer aandacht wordt besteed aan de verschillende rapportages. En dat men de informatie daarin meer en meer gebruikt om te sturen. Er komt nu meer draagvlak voor verbeteringen.

Daarnaast verlopen de werkzaamheden op de afdeling Databeheer nu efficiënter dan voorheen en worden fouten steeds vaker onderschept. De kwaliteit van het werk op deze afdeling  is sterk verbeterd.

Ga ook aan de slag bij Fincade

Terug naar het overzicht