KPN

KPN is leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN complete telecommunicatie- en ICT-oplossingen.

Opdracht: De Finance Professional is aangesloten bij het team Accounting. Daarbij is het de bedoeling dat zij uiteindelijk in vast dienst komt bij KPN. Als Junior Liaison Officer is zij vooral bezig met het controlerende werk op de werkelijke cijfers.

De werkzaamheden bij opdrachtgever KPN in de praktijk

De werkzaamheden zijn in te delen in een tijdsplanning van een maand. In het eerste deel van de maand wordt gefocust op de maandafsluiting. Daarbij gaat het om het controleren van de juistheid en volledigheid van de cijfers, het analyseren van cijfers, het opstellen van incidentele boekingen en vragen beantwoorden en uitzetten.

Het grootste gedeelte van de maand wordt gewerkt aan openstaande vragen vanuit de maandafsluiting. In de kwartaalmaanden vinden er balansreviews plaats en worden vragen van de externe accountant beantwoord.

Daarnaast wordt gewerkt aan uitgebreide analyses van rapporten die worden gemaakt door collega’s. Geven deze rapporten bijvoorbeeld voldoende informatie voor de balansreview/maandafsluiting? Verder wordt de maandafsluiting met het team en de financial controllers geëvalueerd.

Tijdens de laatste periode van de maand worden weer nieuwe analyses voor de maandafsluiting uitgevoerd, vragen uitgezet en voorbereidende gesprekken met financial control gevoerd om belangrijke issues te bespreken.

En tot slot wordt er tijdens rustige periodes gefocust op het verbeteren van processen en werkwijzen.

Het resultaat bij onze opdrachtgever

Binnen het team Accounting zijn tot nu toe al een aantal mooie verbeteringen bereikt:

  • Er worden betere analyses gemaakt en fouten in de administratie worden eerder ontdekt. Er kan nu tijdig worden gecorrigeerd.
  • Er zijn minder pieken in de werkdruk van de maandafsluiting. Dat is gerealiseerd door het beter plannen en verdelen van de werkzaamheden.
  • De kwaliteit van de balansreviews is verbeterd.

Ook bij zo'n gave opdrachtgever starten? Solliciteer direct

Terug naar het overzicht
KPN FINCADE