Siemens Mobility

Siemens Mobility bundelt alle verkeers- en transportactiviteiten van Siemens. Denk aan geïntegreerd verkeersmanagement voor betere doorstroming of aan verkeersoplossingen voor de bediening en besturing van tunnels, sluizen en bruggen. 

Opdracht: ondersteuning bieden aan een ervaren Project Controller om vervolgens door te groeien tot een zelfstandige Project Controller in een vast dienstverband bij Siemens Mobility.

De werkzaamheden bij opdrachtgever Siemens Mobility in de praktijk

De ervaren Project Controller vertrok al bij Siemens Mobility tijdens de inwerkperiode van de Finance Professional van Fincade. De verantwoordelijkheden zijn in deze periode supersnel aan hem overgedragen. Al na twee maanden was er sprake van volledige zelfstandigheid, inclusief de benodigde verantwoordelijkheid.

Het grootste gedeelte van de werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren (en zorgen voor de juistheid) van de financiële projectadministratie. Als Project Controller ben je verantwoordelijk voor alle financiële taken van een project. Denk hierbij aan het inkoopproces, het factureren bij de opdrachtgever, kostenbeheer en het maken van financiële rapportages voor zowel de opdrachtgever als het management. Buiten de meer administratieve taken van een project ben je als Project Controller ook echt onderdeel van het projectteam en de rechterhand van de Project Manager en sparringpartner van het management.

Het is in deze rol belangrijk dat je alert bent op het tijdig herkennen van afwijkingen binnen de afspraken met opdrachtgevers. Wanneer er afgeweken moet worden van de contracten zit je regelmatig met de opdrachtgever om tafel, je moet de afwijkingen goed kunnen onderbouwen om te zorgen dat alle partijen akkoord gaan.

Ook wordt er op het gebied van digitalisering een bijdrage geleverd. Vooral als het gaat om het gebruik van data. Er worden rapportages opgezet in een Business Intelligence-tool. De dashboards worden ontwikkeld om inzicht te verschaffen in data voor zowel het management, projectteam, opdrachtgever als andere externe stakeholders van projecten. 

De werkzaamheden zijn dus heel divers en vaak ook niet van tevoren te plannen. Er is veel contact met de opdrachtgever, onderaannemers en projectmedewerkers waardoor de dag regelmatig anders verloopt dan verwacht.

Wil jij ook aan de slag met zo'n gave job? Solliciteer direct

Terug naar het overzicht
Siemens Mobility Fincade