Universitair Medisch Centrum Groningen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Opdracht: ondersteuning bij de overgang naar een nieuw softwaresysteem

Gedurende een langere periode is de coördinatie van verschillende afdelingen met DBC-medewerkers opgepakt. Daarnaast is ondersteuning geboden bij het uitvoeren van enkele controlepunten binnen het jaarlijkse zelfonderzoek (omzet verantwoording naar de zorgverzekeraar).

De werkzaamheden bij opdrachtgever UMCG in de praktijk

We hebben de DBC-medewerkers getraind, zodat zij zo efficiënt mogelijk hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. En we hebben er voor gezorgd dat het UMCG weer helemaal up-to-date is wat betreft de kennis over wet- en regelgeving, het registratiesysteem Epic en het hele declaratieproces.  

Daarnaast zijn specifieke rapportages ontwikkeld om onder- en overregistratie te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is het monitoren van IC-trajecten die een risico vormden om ten onrechte niet gedeclareerd te worden bij de zorgverzekeraar. Ook zijn er controles in het nieuwe Softwaresysteem gebouwd.

Het resultaat bij opdrachtgever UMCG

De achterstanden van de dagelijkse registratiewerkzaamheden, die waren ontstaan door de overgang naar het nieuwe softwaresysteem, zijn met 70 à 80% gedaald. Daarnaast is de kennis van het softwaresysteem en de toepassing van de wet- en regelgeving op de afdelingen hierin toegenomen.

Ook het project voor de jaarlijkse omzetverantwoording naar de zorgverzekeraars is tijdig en met hoge kwaliteit afgerond.

Wil jij dit ook? Solliciteer dan nu!

Terug naar het overzicht
UMCG - Klant Fincade