Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis in Almere is hét ziekenhuis voor de zevende stad van Nederland. Zij verzorgen een breed aanbod van uitstekende specialistische ziekenhuiszorg, inclusief de bijbehorende voorzieningen.

Opdracht: ondersteuning bij jaarlijks zelfonderzoek

Gedurende een half jaar is Fincade ingeschakeld om als DBC-specialist ondersteuning te bieden bij het jaarlijkse zelfonderzoek (omzetverantwoording naar de zorgverzekeraar). Daarnaast hebben we ondersteuning geboden bij het uitvoeren van materiële controles. Na drie maanden werd de opdracht uitgebreid met de functie ‘coördinator van de afdeling facturatie’.

De werkzaamheden bij opdrachtgever Flevoziekenhuis Almere

Tijdens de ondersteuning bij het jaarlijkse zelfonderzoek waren we eindverantwoordelijk voor de controles op de rechtmatigheid van declaraties. Dat betrof bijvoorbeeld declaraties rondom Mulitrauma, Post IC-High Care dossiers en wondbehandelingen.

Bij het facturatieteam is een bijdrage geleverd aan onder andere het verwerken van retourinformatie, het oplossen van problemen binnen het facturatieteam en er werd er een brug geslagen tussen het facturatieteam en andere afdelingen.

Het resultaat bij onze opdrachtgever

Bij afronding van de opdracht was het zelfonderzoek juist en bijna volledig afgerond. Daarnaast is de hoeveelheid nog te facturen DBC’s flink afgenomen. We hebben werkinstructies geschreven zodat door huidige en nieuwe medewerkers een uniforme werkwijze aangehouden kan worden. Bij de materiële controles hebben we het proces weten te versimpelen. Daarbij is de kennis uit onze Lean-training toegepast in de praktijk.  

Wil jij dit ook? Solliciteer dan nu!

Terug naar het overzicht
Flevoziekenhuis Klant Fincade