McDonald's

McDonald's Corporation is 's werelds grootste keten van hamburger- en fastfoodrestaurants.

Opdracht: met een frisse blik alle processen doornemen en waar mogelijk verbeteringen toepassen

De werkzaamheden bij opdrachtgever McDonald's in de praktijk

De opdracht was bij aanvang nauwelijks omkaderd. De afdeling Finance bij McDonald's is op orde. Veel medewerkers zijn echter al langere tijd werkzaam op de afdeling. Daarom was er behoefte aan een blik ‘van buiten’. Eén van onze Finance Professionals is aangehaakt om met een frisse blik alle processen door te nemen en waar mogelijk te verbeteren.

Om dat te kunnen doen heeft onze Finance Professional een plan ontwikkeld. Het leren kennen van de processen is hier een onderdeel van. Proces voor proces worden er werkzaamheden overgenomen. Zodat zo’n proces goed wordt ervaren. Vervolgens vindt er een analyse plaats, met het oog op mogelijke verbeteringen. Tijdens en na het optimaliseren worden de werkzaamheden vervolgens weer overgedragen.

Het resultaat bij onze opdrachtgever

Een voorbeeld van een proces dat is geanalyseerd is het digitaliseren van de factuurverwerking. Dat is een belangrijk proces binnen de afdeling Finance. Op lange termijn kan hier veel winst behaald worden. Om over te kunnen gaan tot een volledige digitale werkwijze worden gesprekken gevoerd meer meerdere medewerkers van verschillende afdelingen. De Finance Professional is een belangrijke schakel tussen de betrokken afdelingen, informatie en behoeftes worden door haar bij elkaar gebracht.

Inmiddels zijn op het gebied van balansspecificaties en rapporteren al belangrijke verbeteringen gerealiseerd. Door informatie(systemen) met elkaar te koppelen kunnen veel handmatige werkzaamheden worden geautomatiseerd. En door de ontwikkeling van query’s kan met één druk op de knop de juiste informatie boven water worden gehaald. Hierdoor kan de overgebleven tijd aan andere onderwerpen worden besteed.

Wil jij dit ook? Solliciteer dan nu!

Terug naar het overzicht
McDonald's Fincade