Samskip

Samskip is een internationaal bedrijf dat transport en aanverwante diensten levert over land, zee en door de lucht.

Opdracht: tijdelijk vervangen van de cost accountant, analyseren van  lopende processen. In eerste instantie voor ongeveer een half jaar.

Gedurende een half jaar heeft een Finance Professional van Fincade bij Samskip de rol van cost accountant overgenomen. Dat was in een periode waarin twee locaties van Samskip samen werden gesmolten tot één. In die rol werden de werkzaamheden die bij kostenregistratie komen kijken waargenomen. Daarnaast ondersteunden we in deze rol ook de manager finance en de controller.

De werkzaamheden bij opdrachtgever Samskip in de praktijk

Inmiddels ondersteunt Fincade Samskip alweer twee jaar. We verbeteren doorlopend de KPI rapporten die gebruikt worden voor de bezettingsgraad van treinen en het controleren van de brandstoffacturen. Daarnaast werken we aan het verbeteren van de gehele mapping van kosten in het operationele pakket naar grootboekrekening. En ook werken we aan een interface-oplossing tussen verschillende softwaresystemen, zodat de verschillende winst-en verliesrekeningen naast elkaar gelegd en vergeleken kunnen worden.

Het resultaat bij onze opdrachtgever

Door analyse en het toepassen van verbeteringen hebben we diverse processen weten te versnellen. Voorbeelden hiervan zijn het vullen van de KPI-rapporten en het proces rondom de maandafsluiting.

Ook is de registratie van kosten vereenvoudigd. Daardoor is de herkomst van de kosten aan bijvoorbeeld onderhoud en reparaties van trucks e.d. beter traceerbaar. Er is een betere controle mogelijk. Al deze verbeteringen hebben er toe geleid dat dezelfde hoeveelheid werk nog twee keer zo snel kan worden gedaan.

Wil jij dit ook? Solliciteer dan nu!

Terug naar het overzicht
Samskip klant Fincade