"Naast goede discussies ook een hoop gezelligheid"

Januari 2016 ben ik gestart met het Zorgtraineeship bij Fincade. Tijdens mijn sollicitatie bij Fincade heb ik aangegeven dat ik graag verschillende opdrachten zou willen doen en bij meerdere ziekenhuizen eens in de keuken wil kijken. Dat is in mijn eerste jaar al goed gelukt! Anne Kater neemt je hieronder mee in haar eerste periode bij Fincade.

Direct aan de slag

Vrijwel direct ben ik gestart met mijn eerste opdracht bij een ziekenhuis in Rotterdam. Hiernaast kreeg ik later nog voor 2 dagen in de week een klus bij een ziekenhuis in Brabant. Bij beide ben ik aan de slag gegaan op de zorgadministratie met onder andere het zelfonderzoek 2015. Binnen een ziekenhuis is de zorgadministratie de afdeling die toeziet op het correct en tijdig registreren en declareren van de geleverde zorg. Met behulp van een ‘zelfonderzoek’ controleert het ziekenhuis zichzelf of bovenstaand ook netjes is gedaan. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een verwijsbrief, of contact met de arts.

Tijdens de zomer van 2016 mocht ik voor 3 maanden fulltime op opdracht bij een groot ziekenhuis in de regio Utrecht. Hier heb ik diverse projecten gedaan, zoals het in kaart brengen van alle lopende beleidsvoorstellen. Na die periode ben ik toen voor twee dagen in de week teruggevraagd bij het ziekenhuis Rotterdam, ditmaal om alvast te helpen bij de voorbereiding van het zelfonderzoek 2016. En 2 à 3 weken na het afronden van mijn zomeropdracht, mocht ik daar ook voor twee dagen terugkomen, ditmaal op de debiteurenadministratie. Hier maakte ik facturen voor de niet-medische facturatie, van de huur van panden tot de parkeernota’s.

Samen met andere collega’s van Fincade aan de slag

In februari 2017 ben ik voor twee maanden met twee andere Fincade-medewerkers aan de slag gegaan bij een ziekenhuis in de regio Amsterdam. Als team werkten wij hier aan het zelfonderzoek voor 2016, wat naast goede discussies ook een hoop gezelligheid oplevert. 

Na verschillende kortere opdrachten ben ik toen in april voor langere tijd aan de slag gegaan. Momenteel maak ik deel uit van een project dat dit grote ziekenhuis klaar stoomt voor de overgang naar een nieuw EPD. In het Elektronisch Patiënten dossier (EPD) worden de medische gegevens van patiënten bewaard, en worden verschillende gegevens vastgelegd om de geleverde zorg te kunnen declareren. Voor dit project kom ik op allerlei plekken binnen het ziekenhuis, en zie ik de voorbereiding op het nieuwe EPD ook van verschillende perspectieven. Denk hierbij aan issues voor een migratie, maar ook aan procesoptimalisatie. Daarnaast helpen we de verschillende afdelingen ook met de registraties en controles hierop, zodat het ziekenhuis zo ‘schoon’ mogelijk kan overgaan.

Veel ervaring opgedaan in verschillende organisaties

Tijdens mijn eerste anderhalve jaar bij Fincade heb ik veel ervaring op kunnen doen in verschillende organisaties. Grote voordeel is dat ik telkens wat nieuws bijleer, en dit ook meteen mee kan nemen in een volgende opdracht. En nu ik voor langere tijd zit, leer ik al deze verschillende facetten binnen deze organisatie kennen. Daarnaast heb ik voor mezelf de bevestiging gekregen dat de zorg de juiste sector voor mij is.

Wil jij dit ook? Solliciteer nu!

Terug naar het overzicht
Foto Anne Kater referentie Fincade