"Ik ben behoorlijk gegroeid sinds mijn eerste opdracht"

Met een opleiding bedrijfskunde op zak kwam ik hier eigenlijk binnen als iemand zonder enige ervaring in de financiële sector. Natuurlijk, ik heb altijd interesse gehad in financiën en cijfers en heb een minor Finance gedaan, maar het merendeel van mijn collega’s kent de financiële wereld al een beetje. Gelukkig is dit voor Fincade geen probleem en word je er tijdens het traineeship volledig voor klaargestoomd.

Daarnaast heeft een opleiding bedrijfskunde zeker wel wat voordelen voor het traineeship bij Fincade. De aandacht ligt hier uiteraard op de financiële branche, maar er wordt tijdens het traineeship ook veel aandacht besteed aan het psychologische aspect. Iets wat ook in de opleiding bedrijfskunde een belangrijk aspect is.

Je kunt op je eigen tempo door het traineeship heen gaan. Er kan dus meer tijd worden besteed aan de onderdelen die voor jou nieuw of lastig zijn. Hierdoor kon ik de focus leggen op de financiële onderwerpen.

Inzicht in processen en systemen

Na mijn eerste maand opleiding kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij een Chemiebedrijf. Het begin was pittig en ik werd overstroomd met nieuwe informatie. Mede doordat ik geen ervaring had in de branche en eigenlijk nog geen idee had hoe het er in de praktijk aan toe ging. Uiteindelijk heb ik hier veel geleerd en heeft de opdracht me inzicht gegeven in de processen en de systemen.

Drie maanden later mocht ik aan de slag bij een ziekenhuis en dat was meteen een wereld van verschil. Ik merkte direct waar het proces verbeterd kon worden of waar het anders moest. Het ziekenhuis ging over op een ander systeem. Dat systeem had ik bij die vorige opdrachtgever al leren kennen. Toen pas merkte ik hoeveel ik eigenlijk heb geleerd in mijn eerste opdracht.

Ik loodste de medewerkers zonder enige moeite door het hele systeem en hielp het management bij procesverbeteringen. Denk hierbij aan het aanpassen van paden, het toepassen van verschillende BTW-tarieven en de invoer van regels in het systeem.

Snel gegroeid

Deze opdracht heeft ook drie maanden geduurd. Nu ben ik sinds twee weken aan de slag bij een bedrijf dat expert is in digitale marketing. Ik merk nu echt aan mezelf dat ik behoorlijk ben gegroeid sinds mijn eerste opdracht. niet alleen op het branchegebied, maar ook op het persoonlijke vlak. Maar onthoud: Don’t grow up, just grow

Mocht je naar aanleiding van mijn ervaringen nog vragen hebben, je mag me altijd een e-mail sturen. Dit kan naar: wgerritsen@fincade.nl

Terug naar het overzicht
Welsey-Finance-Traineeship