Eindeloze mogelijkheden

"Sinds de zomer van 2017 ben ik werkzaam bij Fincade. Het idee om bij verschillende organisaties in de keuken te kunnen kijken en verschillende werkzaamheden op Finance afdelingen te kunnen doen, sprak mij erg aan." In deze blog vertelt Hina Fayyaz je over de diverse mogelijkheden in haar werk bij haar opdrachtgever PostNL.

Niet meteen een klassieke Finance opdracht

"Tijdens mijn sollicitatiegesprek en de opleidingsperiode had ik aangegeven dat ik niet per sé in de Finance wereld wilde eindigen. Ik had alleen niet gedacht dat Fincade binnen een paar dagen al een niet-Finance opdracht voor me had. Best wel uniek, maar het kan.

Gedurende de eerste week werd al duidelijk dat mijn eerste opdrachtgever PostNL zou zijn. PostNL is in september 2017 van een SAP systeem overgestapt op een Cloud systeem voor het weergeven en muteren van persoonszaken. Het werken in de Cloud werkt kostenbesparend en is onderdeel van de strategie van PostNL. Na de livegang van het nieuwe systeem ben ik met vijf andere Fincanen de medewerkers van PostNL gaan ondersteunen bij hun werkzaamheden op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. Dat is natuurlijk geen klassieke Finance opdracht. Ik zit namelijk op de HR Services afdeling van PostNL.

Groeien op mijn huidige positie

Momenteel ben ik al een half jaar werkzaam in het hoofdgebouw van PostNL in Den Haag. Gedurende deze tijd is er een hoop veranderd binnen de organisatie. Van de zes Fincanen die ingezet waren bij PostNL, zijn er nu nog maar twee over, waaronder ik. Ook heb ik een reorganisatie meegemaakt binnen de HR afdeling (voorheen HR Shared Service Center en nu HR Services). Na een aantal korte verlengingen heb ik nu een verlenging tot eind 2018 gekregen.

Vanuit mijn opdrachtgever krijg ik de kans om op mijn huidige positie te kunnen groeien. Ik begon met het verwerken van simpele indiensttredingen, maar houd me nu vooral bezig met het verbeteren van het instroomproces binnen heel Nederland. Van overleggen met recruiters tot aan de Business Process Owners (BPO’ers) van PostNL: dit alles behoort tot mijn dagelijkse takenpakket en ik ben constant bezig met het optimaliseren van de verschillende processen die een rol spelen bij de indiensttredingsprocedure. Een enorme uitdaging waar ik met veel energie aan werk.

Straks ook klaar voor een Finance opdracht

In deze opdracht kom ik dus niet in aanraking met Finance en dat mis ik wel enigszins. Er zijn echter genoeg uitdagingen waar ik me vol energie mee bezig houd.

De trainingen die Fincade biedt, bijvoorbeeld Lean Six Sigma of Adviesvaardigheden, sluiten ook voor deze opdracht naadloos aan. Want in elk bedrijf komt deze kennis, en komen zulke kwaliteiten, van pas. Ook werk ik met programma’s zoals Excel en SAP en bezit ik alle relevante kennis voor een volgende opdracht die juist wel in de Finance richting is. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om specifieke trainingen, indien die nodig zijn, te kunnen volgen na overleg met je accountmanager en de opleidingsmanager. Dus voor een ieder die twijfelt of Finance bij Fincade wel zijn of haar ding is, weet dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Durf ambitieus te zijn en durf te groeien. Oftewel: Don’t grow up, just grow!"

Check onze vacatures

Terug naar het overzicht
Hina-Finance-Professional