Finance Traineeship; een persoonlijk ontwikkelingstraject

Als Finance Trainee bij Fincade maak je een enorme persoonlijke ontwikkeling door. Je komt jezelf drie keer tegen en leert naast de Finance ook jezelf heel goed kennen. Thijs vertelt je hier zijn eigen verhaal.

Finance Traineeship met een vleugje zorg

Na zijn bachelor Gezondheid & Leven had Thijs zijn bijbaan bij de Albert Heijn uitgebouwd tot fulltime Teamleider.  Dat ging vanzelf. Maar toen hem gevraagd werd of hij ook wilde doorgroeien tot Filiaalmanager realiseerde hij zich dat hij iets miste in zijn werk; maatschappelijke betrokkenheid, een zorgcomponent uit zijn studie. En dus ging Thijs op zoek.

Thijs: “In de zoektocht naar een baan die daar op aansloot, vroeg ik mijzelf af waar ik na die brede bacheloropleiding eigenlijk goed in was. En welke banen sluiten hier überhaupt op aan? Ik ontdekte dat het Finance Traineeship bij Fincade mij hierbij kon helpen.  Klinkt misschien gek, maar tijdens dit Traineeship ontdek je echt wat bij je past en waar je goed in bent”.

Op de eerste opleidingsmaand kijkt hij erg positief terug. “De trainingen hebben mij in beweging gebracht. De andere trainees en de trainer hielden me vaak een spiegel voor. Dat was soms best pittig. Maar het heeft mij wel ontzettend geholpen. Waar ik eerst niet precies wist wat ik wilde en wat zoekende was, had ik na twee weken al een veel beter beeld en dat is de maanden daarna alleen maar verder gegroeid”, aldus Thijs.

Finance Trainee in het diepe

Na de eerste opleidingsmaand startte Thijs op de zorgadministratie van een ziekenhuis. Daar werd hij direct in het diepe gegooid. Thijs vertelt: “de opleidingsmaand had ik nog niet afgerond of ik ging al aan de slag. Ik draaide mee op een zorgadministratie, terwijl ik nog aan het leren was hoe alle wet- en regelgeving eigenlijk in elkaar steekt. Zo’n uitdaging past echt bij mij, ik laat me graag in het diepe vallen. Natuurlijk heb ik ook fouten gemaakt, maar daar leerde ik veel van. Het zou niet bij mij passen om het heel voorzichtig op te gaan pakken.

Ik kon mezelf laten zien in het Ziekenhuis. Door bijvoorbeeld een opdracht uit de LEAN-training bij Fincade heb ik mijn collega’s veel werk bespaard. Op de afdeling waar ik werkzaam was werden wekelijks dezelfde handelingen herhaald die eigenlijk helemaal niet meer nodig bleken te zijn. Ik vind het echt leuk om te merken dat zij daar nu nog steeds profijt van hebben”.

Na een half jaar volgde een nieuwe opdracht voor Thijs. Weer bij een ziekenhuis en nu op de financiële projectadministratie. “In het begin van deze opdracht verving ik bepaalde taken van een senior tijdens zijn vakantie. Dat zou tijdelijk zijn, maar ondertussen zijn we enkele maanden verder en doe ik het nog steeds. Ik heb hier een belangrijke les over mezelf geleerd; uiteindelijk wil ik graag de ervaring van de zorgadministratie combineren met een rol als teamleider” vertelt Thijs verder.

Tevreden over ontwikkeling tijdens Finance Traineeship

“Ik heb gemerkt dat ik voordat ik bij Fincade startte ook al heel veel dingen goed deed, alleen twijfelde ik toen nog aan mezelf. Nu merk ik dat ik eigenlijk heel goed ben in bijvoorbeeld aanvoelen wat je wel en niet communiceert naar anderen en vooral hoe je dat moet doen. Het is de toon die de muziek maakt.

Ik weet nu ook zeker dat een rol als teamleider goed bij mij past. Bij de Albert Heijn miste ik de maatschappelijke relevantie in mijn werk, nu hoop ik mijn ervaring als teamleider te kunnen gaan combineren met de kennis over zorgadministratie die opgedaan heb tijdens het afgelopen jaar. Ik heb geleerd dat het mij erg motiveert als ik zie dat mensen zich ontwikkelen. Ik geloof dat je nooit uitgeleerd bent”, besluit Thijs.

Als Thijs terugkijkt op zijn eerste jaar bij Fincade is hij tevreden. Hij is gegroeid in zijn kennis van Finance en van zichzelf.

Pak jij ook je kans op zo’n enorme persoonlijke ontwikkeling?

Thijs pakte deze kans bij Fincade  en dat kan jij ook!  Weet jij al wat je wil? Of wil jij ook ontdekken wat bij je past? Kom werken bij Fincade. Wij helpen jou om je carrière een kickstart te geven. Solliciteer direct.

Ga naar de vacatures

Terug naar het overzicht
Thijs Bakker Finance Professional