4 jaar groei in een paar maanden

Linda van Bragt volgt het Finance Traineeship bij Fincade en zit volop in haar eerste (pittige) opdracht bij Siemens Mobility. Waarom heeft zij na haar opleiding Bedrijfskunde MER voor dit Traineeship gekozen? En hoe gaat dat dan in de praktijk? Een nieuw vak leren en meteen aan de bak bij zo’n aansprekende organisatie? Linda vertelt het je hier.

Linda: “Met mijn opleiding kan ik alle kanten op, maar de rekenvakken hebben mij altijd goed gelegen en ik wilde erachter komen of Finance iets voor me is. Ik heb toen de keuze gemaakt om te gaan werken en te ervaren of dit vakgebied goed bij me past. Ik riep altijd dat ik eerst nog een master wilde doen om me daarna te specialiseren, maar dat kan altijd nog en nu leer ik ook ontzettend veel en snel.

Bij Fincade kreeg ik bovendien het gevoel dat je bij de hand wordt genomen. Ik ben nog best wel jong, dus ik vond dat een fijne gedachte. Daar komt bij dat ik ook niet bij Siemens Mobility terecht was gekomen zonder Fincade. Je komt hier makkelijker bij bedrijven binnen.”

Bij verschillende bedrijven binnenkijken

Het Finance Traineeship kenmerkt zich door de enorm steile leercurve die je doorloopt. Door een combinatie van je eigen inzet, opleidingen, trainingen én uitdagende opdrachten bij organisaties met coaching on the job.

 “Wat mij heel erg aantrok bij Fincade was het binnenkijken bij verschillende bedrijven. Ik noem het maar even jobhoppen” zegt ze lachend. “Maar in de praktijk heeft dit iets anders uitgepakt, want ik ben nu gestart in een traject van 23 maanden bij Siemens Mobility (mobiliteits- en logistieke oplossingen voor een geïntegreerd vervoerssysteem, red.) en hoop/verwacht daar vervolgens in vaste dienst te komen.”

Enorme groei

Tijdens je opdracht bij een van onze klanten komt er regelmatig een accountmanager van Fincade bij je langs om met je te praten over hoe het gaat. Zoiets heet een fieldgesprek.

Linda: “Tijdens een van mijn eerste fieldgesprekken heb ik gezegd dat ik in die eerste maanden voor m’n gevoel vier jaar ben gegroeid, in wijsheid en ervaring. Ik kwam binnen als groentje, stelde enorm veel vragen en spreek nu vakjargon. Na een half jaar zag ik het complete plaatje en wist ik pas echt wat ik aan het doen was. Dit is een enorm waardevolle omgeving voor de start van mijn carrière.”

Kritisch zijn

Haar dagelijkse werkzaamheden bij Siemens Mobility zijn heel afwisselend, vertelt Linda. Elke dag is anders, Finance werkzaamheden wisselen zich af met vergaderingen en niet Finance gerelateerde projectwerkzaamheden. En als Financial werkt ze altijd samen met een technische sparringpartner. Die kijkt met haar mee en af en toe kijkt zij met hem mee.

Linda: “In mijn functie als Project Controller is het belangrijk dat je kritisch blijft kijken naar uitgaven. Als mijn technische sparringpartner bijvoorbeeld iets wil bestellen en het aantal is twee keer zo hoog als anders, dan vraag ik of dat daadwerkelijk nodig is. Zo kun je ervoor zorgen dat de uitgaven in lijn blijven met de budgetten.

Kritische vragen blijven stellen. Daar steek ik elke keer weer wat van op. Ook omdat je met elke collega weer een andere dynamiek hebt.” 

Persoonlijke ontwikkeling

We zien Linda ook bijna maandelijks bij ons op kantoor in Bunnik. Soms omdat ze dan een dagje op afstand kan werken, maar vaak ook voor een training of een van onze kennisavonden.

“Ik vind de trainingen die gericht zijn op je persoonlijke gedrag heel fijn. Ik ben me daar veel bewuster van geworden. En ook de kennisavonden bij Fincade inspireren me. Die avonden zijn overigens ook goed voor je netwerk, iedereen die je kent bij Fincade heeft ook weer een eigen netwerk.”

Linda vertelt verder dat gesprekken met haar accountmanager haar altijd wakker schudden. “Daar raak ik extra gemotiveerd van.”, lacht ze.

Volgende stap

Ondertussen is Linda ruim een jaar onderweg in haar Finance Traineeship. Ze koos voor Fincade om te ontdekken of Finance bij haar past. Hoe kijkt ze daar nu naar?

“Voor nu zit ik op de goede plek, ik word uitgedaagd. Eigenlijk denk ik dat het Finance Traineeship iedereen wel iets kan bieden. Ook als je al enige werkervaring hebt kan het je helpen. Dan groei je weer door met nieuwe ervaringen.

Met de kennis en ervaring die ik nu heb, ben ik heel blij dat ik bij Fincade ben gaan werken. De extra mogelijkheden en begeleiding die ik krijg zijn erg fijn. Als ik nu opnieuw zou mogen kiezen zou ik hetzelfde doen.”

Voor Linda is ‘meer focus’ de volgende stap. Ze vertelt: “Finance is zo breed! Welke werkzaamheden vind ik nou eigenlijk leuk? Waar kan en wil ik in groeien? Het ligt nog open.” Uiteraard zullen wij Linda ondersteunen in de volgende stappen die ze gaat nemen.

Vacature Finance Traineeship

Terug naar het overzicht
Finance Traineeshiop Linda