"Match tussen opdracht en jouw ontwikkeling en ambitie"

Eigen initiatief

"Na het behalen van mijn master Marketing had ik nooit gedacht dat ik zou belanden bij een financiële detacheerder als Fincade. Het leven kan echter erg onvoorspelbaar zijn en ik ben na mijn studie dan ook de finance wereld ingerold. Nadat ik een jaar ervaring heb opgedaan op een financiële administratie ben ik verder gaan kijken naar mijn mogelijkheden.

Uiteindelijk ben ik bij Fincade (in de tijd dat het nog Qompetence heette) terecht gekomen. Wat mij erg aanspreekt bij Fincade is dat het er niet om gaat waar je nu staat maar wat je in je hebt en je graag wil bereiken. De tijd die ik hier nu werkzaam ben heb ik gemerkt dat Fincade waarmaakt wat er tijdens mijn sollicitatiegesprekken beloofd is: betrokkenheid, uitdagende opdrachten en de mogelijkheid om jezelf snel te ontwikkelen.

Momenteel zit ik op opdracht bij een retailer waar ik als controller ingezet ben. Dagelijks houd ik mij voornamelijk bezig met het opstellen en maken van managementrapportages. Deze rapportages zijn op dag-, week- en maandbasis en variëren van een urenrapportage tot het aanleveren van een P&L. Het leuke hieraan is dat ik bij mijn huidige opdrachtgever erg veel ruimte krijg voor eigen inbreng en initiatief. Daarnaast is het een erg dynamische organisatie waardoor er veel adhoc werkzaamheden bij komen kijken, denk hier bijvoorbeeld aan het opstellen van marketing business cases. Momenteel zijn we bezig met het herzien van de budgetten waarna we volgende week weer vol aan de bak kunnen met de periodeafsluiting. Al met al een erg uitdagende functie waar geen enkele dag hetzelfde is.

De vliegende start waar ik op hoopte

Deze opdracht is voor mij een vliegende start van mijn carrière, welke ik zonder Fincade nooit op deze manier gerealiseerd zou kunnen hebben. Wat ik mooi vind om te merken is dat het binnen de organisatie niet alleen gaat om het binnenslepen van opdrachten maar dat er ook gekeken word naar welke opdrachten zouden passen bij welke professional. Er wordt altijd geprobeerd om een match te maken tussen de opdracht en de ontwikkeling en ambitie van de professional.

Erg fijn vind ik dat je nooit het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Maandelijks komt mijn accountmanager langs om te kijken hoe het gaat en te kijken waar hij nog ondersteuning kan bieden. Tijdens deze ‘fieldgesprekken’ kan je open vertellen hoe het gaat en of er eventueel zaken zijn waar je tegenaan loopt. Wanneer dit het geval is, zal er samen met de accountmanager gekeken worden naar een eventuele oplossing.

Wat ik zelf erg prettig vind van het fieldgesprek is dat je feedback krijgt op je werkzaamheden. Dit vindt plaats nadat de accountmanager een gesprek heeft gehad met je leidinggevende. Wat wordt er van je verwacht, wat gaat er goed en wat zou je nog kunnen verbeteren? Hierdoor word je gedwongen om het beste in jezelf naar boven te halen en je te blijven ontwikkelen."

Terug naar het overzicht
Marleen Verhoeven vertelt over haar ervaringen bij Fincade