"In vele keukens kijken..."

"Sinds oktober 2015 ben ik in dienst bij Fincade (toen ik dienst kwam heette het nog Qompetence), maar het voelt al veel langer. Dat komt doordat ik in korte tijd in vele keukens heb mogen kijken. Laat dat nu precies zijn wat ik destijds wilde, aangezien ik nog geen idee had wat precies te doen met mijn carrière. Daarnaast had ik alleen mijn Master Finance afgerond en had ik nog weinig ervaring in de praktijk. Dus is detachering de perfecte methode om in korte tijd veel ervaring op te doen. Ondertussen heb ik al een aardig beeld gekregen welke richting ik op wil, maar toch blijft het een zoektocht naar het perfecte plaatje waarbij een aantal factoren “sluitend” moeten worden gemaakt.

Eerste opdrachten

In oktober 2015 begon ik samen met 7 andere Fincanen aan intensieve trainingen in hard en soft skills, waarbij we werden klaargestoomd voor aankomende opdrachten. Na twee weken mocht ik als financieel medewerker al beginnen aan mijn eerste opdracht bij een grote woningcorporatie nabij Utrecht. Door invoering van een nieuw systeem waren er achterstanden ontstaan, ik zou hier parttime 2 maanden de ontstane achterstanden wegwerken bij het debiteurenbeheer. Uiteindelijk heb ik fulltime bijna 4 maanden bij de verschillende aspecten van de administratie ondersteuning mogen verlenen.

Mijn 2e opdracht was bij een groot ziekenhuis ook in de omgeving van Utrecht. Daar was ik verantwoordelijk voor Niet Medische Facturatie. Dat wil zeggen alle facturen die niet medisch waren gingen via mij (denk hierbij aan huur en/of bezoekers-overnachtingen). Ook hier heb ik ongeveer 4 maanden gezeten alvorens ik naar mijn derde opdracht ging.

Flexibiliteit en leren

Dat werd uiteindelijk een groot technisch bedrijf in de buurt van Zwolle. Nu ben ik zelf woonachtig in Amsterdam, dus dat was wel een aardig eindje rijden. Gelukkig werd er goed meegedacht door zowel Fincade als de opdrachtgever. Zo kon ik bijvoorbeeld een dag in de week werken op het hoofdkantoor van Fincade (toen nog in Maarssen). De opdrachtgever was kort voor mijn komst overgenomen, waardoor alle administratie moest worden overgezet. Ik was eerst alleen verantwoordelijk voor de urenregistratie, maar uiteindelijk heb ik alles op de administratie gedaan en mede door vakanties was ik zelfs tijdelijk hoofd administratie. De opdracht werd meerdere keren verlengd en uiteindelijk heb ik zelfs nog onderzoek gedaan of er een nieuw onderhoudssoftware programma kon worden geïntegreerd. Iets waar ik erg veel van heb geleerd omdat ik bijvoorbeeld moest overleggen met mensen op verschillende niveaus, van monteur tot project manager.

Voldoening

Na ongeveer 9 maanden kwam er een einde aan deze opdracht. Door naar de volgende; ondersteuning verlenen op de crediteurenafdeling en later ook bij het debiteurenbeheer van een ziekenhuis in de Flevopolder. Hier was het de uitdaging om een nieuw werkproces efficiënter te maken. Vooral het meekrijgen van medewerkers in zo’n nieuw proces vond ik heel interessant. En als dat dan slaagt geeft dat veel voldoening.

Volgende stap: assistent controller

Na de vele administratieve klussen was ik echt toe aan een volgende stap in mijn carrière. Deze kwam er bij een groot spelletjesbedrijf in de omgeving van Den Bosch. Hier ben ik halverwege maart 2017 als interim assistent controller aan de slag gegaan en ondersteun ik de controller met het rapporteren aan het management. De eerste week is altijd even wennen, maar ik zag al snel dat de werkzaamheden anders lagen dan voorheen. Daarnaast is het een erg energiek bedrijf. Mijn uitdaging is om deze opdracht weer goed in te vullen, zodat ik wederom mijzelf kan ontwikkelen en ook deze kennis van het vak mij eigen kan maken. Maar mocht de opdracht weer eindigen dan zal Fincade mij vast weer helpen aan een nieuwe interessante opdracht.

Ook mezelf leren kennen

De afgelopen anderhalf jaar heb ik dus in vele keukens mogen kijken en veel ervaringen opgedaan. Waar mijn carrière precies gaat eindigen weet ik nog niet, maar door deze ervaringen weet ik wel waar mijn krachten liggen en wat ik interessant en leuk vind om te doen."

Ga naar de vacatures

Terug naar het overzicht
Finance Professional Robin