Finance Traineeship

Je wilt carrière maken in de wereld van Finance. Uitdagende financiële opdrachten vervullen bij mooie bedrijven. Maar je hebt weinig tot geen ervaring. Wat doe je dan? Dan start je een Finance Traineeship aan de Fincade Finance Academy. De gerichte coaching, cursussen en trainingen tijdens je hele Finance Traineeship zorgen ervoor dat je leer- en ontwikkelcurve ontzettend steil is. Hier doe je in twee jaar tijd, door de veelzijdigheid, vijf jaar aan ervaring op.

Opleiding Finance Traineeship

Finance Traineeship; je opleiding

Je eerste maand van je Finance Traineeship aan de Fincade Finance Academy staat in het teken van opleiding, coaching en training. In deze maand geven we je de belangrijkste handvatten mee om het fundament van je Finance carrière te leggen. Je krijgt trainingen in hard skills, gericht op recente ontwikkelingen in Finance & Control. En we trainen je soft skills omdat juist jouw talenten, competenties en vaardigheden je een uniek persoon maken! Dit alles onder leiding van ervaren trainers.

Trainingen hard skills tijdens je Finance Traineeship
We leren je alles wat je moet weten over Finance & Control. Je volgt trainingen in kostencalculatie, financieringen en je krijgt een introductie in projectmanagement en het lezen van een jaarrekening. Ook op het gebied van softwarevaardigheden gaan we aan de slag, je maakt kennis met een softwarepakket voor een digitale boekhouding en je kunt MOS – Excel gecertificeerd worden.

Trainingen soft skills tijdens Finance Traineeship
Wat betreft soft skills gaan we aan de slag met schrijf-, communicatie-, gespreks- en presentatievaardigheden. Je gaat hier mee aan de slag in groepstrainingen, waarbij ook jij je medetrainees van feedback voorziet. Hoe je die feedback het beste kunt geven, daar helpen wij je ook bij. Daarnaast maak je zelfstandig enkele opdrachten.

Mocht je bij Fincade gaan starten in de zorg dan krijg je een aanvullende training en informatie over deze sector.

Terugkommomenten met mede Finance Trainees
Na deze intensieve eerste maand kom je nog enkele keren per jaar terug voor een middag- of avondtraining. Een leuk moment om je medetrainees weer te spreken en om je verder te ontwikkelen in de soft skills die je dagelijks gebruikt op je opdracht.

Opdracht Finance Traineeship

Finance Traineeship: je opdracht

Nadat je de eerste maand opleiding van je Finance Traineeship hebt afgerond ga je aan de slag met je eerste opdracht. Dit kan op de volgende twee manieren.

Eén langere opdracht
Je kunt starten in een opdracht voor de duur van 23 maanden. In die periode blijf je bij dezelfde klant en ga je aan de slag met diverse werkzaamheden, je maakt je ontwikkelstappen bij deze klant. Omdat na enige tijd jij de klant kent en de klant jou kent kun je snel groeien. Je krijgt kansen om nieuwe dingen te leren en hierdoor het beste uit jezelf te halen.

Wanneer het einde van deze opdracht in beeld komt ga jij in gesprek met de opdrachtgever over of jullie het beide zien zitten om samen verder te gaan. Je hebt dus de keuze om of in dienst te treden bij deze opdrachtgever of als je dat niet ziet zitten, gewoon in vaste dienst van Fincade te blijven en dan vinden wij een nieuwe uitdagende opdracht voor jou.

Meerdere interim opdrachten
Je kunt ook starten in een opdracht op interim basis. Dit betekent dat je voor de duur van één project aan de slag gaat bij een bedrijf, de duur van die projecten is erg uiteenlopend. Maar reken op een gemiddelde periode van 6 tot 9 maanden. Dan heb je dus echt even de tijd om het bedrijf te leren kennen, van meerwaarde te kunnen zijn voor het bedrijf en zelf weer nieuwe dingen te leren.

Aan het einde van zo’n opdracht zorgen wij dat er zo snel mogelijk weer een nieuwe uitdagende opdracht voor je klaar staat.

Uitdagende en leerzame Finance opdrachten
Wat de duur van je opdracht ook is, de aard van de opdracht is altijd Finance & Control gerelateerd. Afhankelijk van je ambitie en de voorkeur voor een sector zal je opdracht hier zo goed mogelijk op aansluiten. Om een goed fundament te leggen voor je carrière ga je ook onderaan en in de breedte je ervaring opdoen. Zodat je, als jij later aan de slag gaat als bijvoorbeeld Business Controller, je ook weet hoe het gehele proces in zijn werk gaat.

Hoe meer je groeit, hoe interessanter en uitdagender je opdrachten worden. De Fincade Finance Academy zorgt ervoor dat de inhoud van je opdracht meegroeit met je carrièrepad. Je gaat door de afwisseling van opdrachten en opdrachtgevers ontdekken waar je kracht ligt en welke competenties je verder wilt benutten en inzetten.

Begeleiding Finance Traineeship

Finance Traineeship; je begeleiding

In de eerste maand zien we je dagelijks in Bunnik op kantoor. Terwijl je druk bezig bent met het volgen van de trainingen leren wij je steeds beter kennen. Dat is belangrijk omdat we je dan goed kunnen matchen met een opdrachtgever.

Intensieve begeleiding
Vanaf het moment dat je aan de slag bent bij een van onze klanten krijg je elke maand bezoek van een accountmanager. Met hem of haar heb je het over de voortgang van je opdracht, de verwachtingen voor de aankomende periode en je belangrijkste uitdagingen.

Elke maand zijn er zaken die goed zijn gegaan en misschien ook wel zaken die niet zijn gelopen zoals je had verwacht. Daar hebben we het over, van elk succes en van elke ervaring kun je weer leren.

Stilstaan bij je ontwikkeling als Finance Trainee
Omdat jij je in twee jaar tijd ontzettend snel ontwikkelt staan we hier elk half jaar bij stil in de vorm van een evaluatie. Op basis van de input van je opdrachtgever en die van Fincade bespreken we hoe het afgelopen half jaar is gegaan. Als alles goed is gegaan is dit natuurlijk ook het moment voor een salarisaanpassing ;)

En dan…
Kortom, als Finance Trainee leg je een geweldige basis voor een succesvolle carrière in Finance waarbij je kunt uitgroeien tot bijvoorbeeld Finance Manager of Business Controller.

Ga naar Finance TraineeshipVorige

“Fincade heeft mij heel erg geholpen door op zoek te gaan naar trainingen en opleidingen die bij mij passen.”

Bianca Kistemaker werkt als Senior Financial Analyst bij Fincade en begon 3,5 jaar geleden aan het Finance Traineeship. We spraken haar over het Traineeship en de andere manieren waarop Fincade Bianca hielp én nog steeds helpt bij haar ontwikkeling.


Lees meer

“Die één-op-één begeleiding die ik maandelijks krijg, vind ik heel erg waardevol.”

Nick van Amstel begon 1,5 jaar geleden aan het Finance Traineeship. Toendertijd wist hij nog niet goed welke kant hij op wilde gaan. Was hij meer op zijn plek op een financiële administratie of toch op een control afdeling? Dat is wat hij bij Fincade wilde uitvinden. We spraken Nick over de afgelopen 1,5 jaar bij Fincade en zijn dromen voor de toekomst.


Lees meer

“Je bent niet elkaars concurrent, maar je helpt elkaar juist om nog beter te worden.”

Gerrit Jan Duijst is pas afgestudeerd en is net enkele maanden aan het werk binnen het Finance Traineeship bij Fincade. In de afgelopen maanden kreeg Gerrit Jan van Fincade al verschillende opties voor opdrachten. We spraken hem over hoe hij de eerste maanden bij Fincade heeft ervaren en wat hij tijdens het Traineeship verwacht te leren.


Lees meer

“Ik heb het laatste jaar veel meer zelfvertrouwen gekregen.”

Brian Klik begon een jaar geleden aan het Finance Traineeship Zorg. Daarvoor had hij een baan in de zorg. Het waren die werkzaamheden die hem inspireerden om met het Traineeship te beginnen. Waarom dat zo was? En hoe hij het Traineeship tot nu toe ervaart, daar spraken we Brian uitgebreid over.


Lees meer

“Je verandert als mens, zonder te ver van jezelf verwijderd te raken.”

Michelle Velthuizen volgt het Finance Traineeship bij Fincade. Ze werkte tijdens het Traineeship al binnen verschillende sectoren, waaronder de zorg en de offshore. We spraken haar over wat ze tot nu leerde tijdens het Traineeship en over haar dromen voor de toekomst.


Lees meer
Volgende