Finance Traineeship

Je wilt carrière maken in de wereld van Finance. Uitdagende financiële opdrachten vervullen bij mooie bedrijven. Maar je hebt weinig tot geen ervaring. Wat doe je dan? Dan start je een Finance Traineeship aan de Fincade Finance Academy. De gerichte coaching, cursussen en trainingen tijdens je hele Finance Traineeship zorgen ervoor dat je leer- en ontwikkelcurve ontzettend steil is. Hier doe je in twee jaar tijd, door de veelzijdigheid, vijf jaar aan ervaring op.

Opleiding Finance Traineeship

Finance Traineeship; je opleiding

Je eerste maand van je Finance Traineeship aan de Fincade Finance Academy staat in het teken van opleiding, coaching en training. In deze maand geven we je de belangrijkste handvatten mee om het fundament van je Finance carrière te leggen. Je krijgt trainingen in hard skills, gericht op recente ontwikkelingen in Finance & Control. En we trainen je soft skills omdat juist jouw talenten, competenties en vaardigheden je een uniek persoon maken! Dit alles onder leiding van ervaren trainers.

Trainingen hard skills tijdens je Finance Traineeship
We leren je alles wat je moet weten over Finance & Control. Je volgt trainingen in kostencalculatie, financieringen en je krijgt een introductie in projectmanagement en het lezen van een jaarrekening. Ook op het gebied van softwarevaardigheden gaan we aan de slag, je maakt kennis met een softwarepakket voor een digitale boekhouding en je kunt MOS – Excel gecertificeerd worden.

Trainingen soft skills tijdens Finance Traineeship
Wat betreft soft skills gaan we aan de slag met schrijf-, communicatie-, gespreks- en presentatievaardigheden. Je gaat hier mee aan de slag in groepstrainingen, waarbij ook jij je medetrainees van feedback voorziet. Hoe je die feedback het beste kunt geven, daar helpen wij je ook bij. Daarnaast maak je zelfstandig enkele opdrachten.

Mocht je bij Fincade gaan starten in de zorg dan krijg je een aanvullende training en informatie over deze sector.

Terugkommomenten met mede Finance Trainees
Na deze intensieve eerste maand kom je nog enkele keren per jaar terug voor een middag- of avondtraining. Een leuk moment om je medetrainees weer te spreken en om je verder te ontwikkelen in de soft skills die je dagelijks gebruikt op je opdracht.

Opdracht Finance Traineeship

Finance Traineeship: je opdracht

Nadat je de eerste maand opleiding van je Finance Traineeship hebt afgerond ga je aan de slag met je eerste opdracht. Dit kan op de volgende twee manieren.

Eén langere opdracht
Je kunt starten in een opdracht voor de duur van 23 maanden. In die periode blijf je bij dezelfde klant en ga je aan de slag met diverse werkzaamheden, je maakt je ontwikkelstappen bij deze klant. Omdat na enige tijd jij de klant kent en de klant jou kent kun je snel groeien. Je krijgt kansen om nieuwe dingen te leren en hierdoor het beste uit jezelf te halen.

Wanneer het einde van deze opdracht in beeld komt ga jij in gesprek met de opdrachtgever over of jullie het beide zien zitten om samen verder te gaan. Je hebt dus de keuze om of in dienst te treden bij deze opdrachtgever of als je dat niet ziet zitten, gewoon in vaste dienst van Fincade te blijven en dan vinden wij een nieuwe uitdagende opdracht voor jou.

Meerdere interim opdrachten
Je kunt ook starten in een opdracht op interim basis. Dit betekent dat je voor de duur van één project aan de slag gaat bij een bedrijf, de duur van die projecten is erg uiteenlopend. Maar reken op een gemiddelde periode van 6 tot 9 maanden. Dan heb je dus echt even de tijd om het bedrijf te leren kennen, van meerwaarde te kunnen zijn voor het bedrijf en zelf weer nieuwe dingen te leren.

Aan het einde van zo’n opdracht zorgen wij dat er zo snel mogelijk weer een nieuwe uitdagende opdracht voor je klaar staat.

Uitdagende en leerzame Finance opdrachten
Wat de duur van je opdracht ook is, de aard van de opdracht is altijd Finance & Control gerelateerd. Afhankelijk van je ambitie en de voorkeur voor een sector zal je opdracht hier zo goed mogelijk op aansluiten. Om een goed fundament te leggen voor je carrière ga je ook onderaan en in de breedte je ervaring opdoen. Zodat je, als jij later aan de slag gaat als bijvoorbeeld Business Controller, je ook weet hoe het gehele proces in zijn werk gaat.

Hoe meer je groeit, hoe interessanter en uitdagender je opdrachten worden. De Fincade Finance Academy zorgt ervoor dat de inhoud van je opdracht meegroeit met je carrièrepad. Je gaat door de afwisseling van opdrachten en opdrachtgevers ontdekken waar je kracht ligt en welke competenties je verder wilt benutten en inzetten.

Begeleiding Finance Traineeship

Finance Traineeship; je begeleiding

In de eerste maand zien we je dagelijks in Bunnik op kantoor. Terwijl je druk bezig bent met het volgen van de trainingen leren wij je steeds beter kennen. Dat is belangrijk omdat we je dan goed kunnen matchen met een opdrachtgever.

Intensieve begeleiding
Vanaf het moment dat je aan de slag bent bij een van onze klanten krijg je elke maand bezoek van een accountmanager. Met hem of haar heb je het over de voortgang van je opdracht, de verwachtingen voor de aankomende periode en je belangrijkste uitdagingen.

Elke maand zijn er zaken die goed zijn gegaan en misschien ook wel zaken die niet zijn gelopen zoals je had verwacht. Daar hebben we het over, van elk succes en van elke ervaring kun je weer leren.

Stilstaan bij je ontwikkeling als Finance Trainee
Omdat jij je in twee jaar tijd ontzettend snel ontwikkelt staan we hier elk half jaar bij stil in de vorm van een evaluatie. Op basis van de input van je opdrachtgever en die van Fincade bespreken we hoe het afgelopen half jaar is gegaan. Als alles goed is gegaan is dit natuurlijk ook het moment voor een salarisaanpassing ;)

En dan…
Kortom, als Finance Trainee leg je een geweldige basis voor een succesvolle carrière in Finance waarbij je kunt uitgroeien tot bijvoorbeeld Finance Manager of Business Controller.

Ga naar de vacaturesVorige

De weg naar je eerste opdracht

Nadat je onze sollicitatieprocedure hebt doorlopen, heb je een belangrijke stap in je carrière gezet. Je weet dat je voor een gaaf opleidingstraject hebt gekozen. Maar Fincade zelf ken je dan natuurlijk nog niet zo goed. Dat verandert in de loop van je eerste maand. Zo ook voor Timo de Koeijer. Hier vertelt hij over zijn kennismaking met Fincade.


Lees meer
Timo-Finance-Professional

Roel maakte de overstap van Hospitality Management naar Finance

Als je het tien Fincanen vraagt, hebben ze alle tien een andere achtergrond. Wat drijft hen dan toch naar een Finance Traineeship en hoe verandert dit hun leven? We vroegen het Roel Mourik, met een diploma in Hospitality Management ging hij aan de slag als finance professional in februari 2017.


Lees meer
Finance Professional Fincade

Op je 25e al Business Controller bij Nationale Nederlanden | 10 vragen aan Martijn Mullink

Martijn Mullink is 28 jaar en heeft het in zijn 3,5 jaar bij Fincade geschopt tot Business Controller bij Nationale Nederlanden. Daar zijn we natuurlijk trots op. We hebben hem weer eens opgezocht en aan 10 vragen onderworpen. Want hoe flik je dat?


Lees meer
Business Controller - Martijn

De ervaringen van Wouter in het Finance Traineeship

Als je het tien Fincanen vraagt, hebben ze tien keer een andere achtergrond. Wat drijft hen dan toch naar een Finance Traineeship en wat komen ze daar in tegen? We vroegen het aan bedrijfseconoom Wouter van den Berg, finance professional sinds december 2016.


Lees meer
Finance Professional Wouter

Waarom begint een juf aan een Finance Traineeship?

Als je het tien Fincanen vraagt, hebben ze tien keer een andere achtergrond. Wat drijft hen dan toch naar het Finance Traineeship bij Fincade en wat komen ze daarin tegen? We vroegen het aan voormalig Basisschooljuf Bianca Taal, finance professional sinds oktober 2017.


Lees meer
Finance Traineeship Bianca

Finance Traineeship; een persoonlijk ontwikkelingstraject

Als Finance Trainee bij Fincade maak je een enorme persoonlijke ontwikkeling door. Je komt jezelf drie keer tegen en leert naast de Finance ook jezelf heel goed kennen. Thijs vertelt je hier zijn eigen verhaal.


Lees meer
Thijs Bakker Finance Professional
Volgende