Traineeship Finance & BI

Training

Op je allereerste werkdag maken al je collega’s op kantoor graag kennis met je. Een dag vol met nieuwe gezichten en leuke verhalen over Fincade. Vanaf je tweede werkdag gaan we van start met verschillende trainingen.

Op het gebied van hard skills ga je aan de slag met Finance, op den duur willen we graag dat je je certificaat haalt op het gebied van Financiering, Kostencalculatie en Bedrijfsadministratie. Ben je geïnteresseerd in de Belastingwetten in Nederland? Dan mag je ook daarin een certificaat halen op onze kosten.

Voor de rest zorgen we dat je een kei wordt in Excel, we laten je kennismaken met het boekhoudprogramma Exact Online en leren we je dashboards maken in PowerBI. Ook een kennismaking met salarisadministratie zit in je programma.

Op het gebied van soft skills geven we je een aantal trainingen om je heel bewust te maken van hoe we eigenlijk ieder moment van de dag met elkaar aan het communiceren zijn. Daarom staan de trainingen Personal Branding, Presentatievaardigheden en Communicatie & Gesprektechnieken in de eerste weken op het programma. Ook krijg je meer te leren over advies- en schrijfvaardigheden.

Later in je traineeship kun je je ook nog inschrijven voor andere een training Bestuurlijke Informatie Voorzieningen, Visualizing DATA with PowerBI en een training in SQL en Databases. Ook voor diverse Finance trainingen kun je je inschrijven, denk hierbij aan; Consolidation, Management Control, Financial Anaysis en nog veel meer. Op het gebied van soft skills kun je o.a. inschrijven voor de trainingsreeks Invloed zonder Macht, hoe zorg jij er voor dat je je omgeving kunt beïnvloeden zonder dat jij een leidinggevende positie bekleedt.

Voorbeeld opdrachten

Iedere trainee die wil doorgroeien in de wereld van Finance & BI moet ervaring hebben opgedaan op een financiële administratie. Dit betekent dat je kunt denken aan een eerste opdracht op het gebied van Crediteuren of Debiteurenbeheer. Daarbij ga je naast het werken in finance aan de slag met de toepassingen van BI. Hierin zorg jij dat de juiste data ontsloten wordt, je zorgt dat de broninformatie volledig en op orde is zodat je verband kunt gaan leggen. 

Ga naar vacature  Lees meer ervaringen


Vorige

Op je 25e al Business Controller bij Nationale Nederlanden | 10 vragen aan Martijn Mullink

Martijn Mullink is 28 jaar en heeft het in zijn 3,5 jaar bij Fincade geschopt tot Business Controller bij Nationale Nederlanden. Daar zijn we natuurlijk trots op. We hebben hem weer eens opgezocht en aan 10 vragen onderworpen. Want hoe flik je dat?

De juiste opdracht tijdens jouw Finance Traineeship

Tijdens je Finance Traineeship leer je in korte tijd ontzettend veel. Niet alleen uit de boeken, maar zeker ook in de praktijk. Je gaat namelijk aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Of bij meerdere, zoals in het geval van Aschwine Pol. Hij vertelt je hier wat voor soort opdrachten je tegen kunt komen, waarom je daar zoveel leert en hoe hij samen met Fincade een opdracht kreeg die precies bij hem past.

Finance Traineeship; ‘een heerlijk begin van mijn werkend bestaan’

Een combinatie van cijfers, financiën en werken in de zorgsector, dat is wat Lieke van Leeuwen na haar studie wilde. En precies dat vond ze in het Finance Traineeship Zorg van Fincade. Onlangs maakte zij de sprong van de zorg naar het bedrijfsleven. Hoe zij dit beleefde lees je hier.

Volgende