Traineeship Finance & Control

Training

Op je allereerste werkdag maken al je collega’s op kantoor graag kennis met je. Een dag vol met nieuwe gezichten en leuke verhalen over Fincade. Vanaf je tweede werkdag gaan we van start met verschillende trainingen.

Op het gebied van hard skills ga je aan de slag met verschillende Finance-onderwerpen, op den duur willen we graag dat je je certificaat haalt op het gebied van Financiering, Kostencalculatie en Bedrijfsadministratie. Ben je geïnteresseerd in de Belastingwetten in Nederland? Dan mag je ook daarin een certificaat halen op onze kosten.

Voor de rest zorgen we dat je een kei wordt in Excel, we laten je kennismaken met het boekhoudprogramma Exact Online en we leren je dashboards maken in PowerBI. Ook een kennismaking met salarisadministratie zit in je programma.

Op het gebied van soft skills geven we je een aantal trainingen om je heel bewust te maken van hoe we eigenlijk ieder moment van de dag met elkaar aan het communiceren zijn. Daarom staan de trainingen Personal Branding, Presentatievaardigheden en Communicatie & Gesprektechnieken in de eerste weken op het programma. Ook krijg je meer te leren over advies- en schrijfvaardigheden.

Later in je traineeship kun je je ook nog inschrijven voor andere Finance trainingen, zoals; Consolidation, Management Control, Financial Analysis, Management Accounting en nog veel meer. Op het gebied van soft skills kun je o.a. inschrijven voor de trainingsreeks Invloed zonder Macht, hoe zorg jij er voor dat je je omgeving kunt beïnvloeden zonder dat jij een leidinggevende positie bekleedt.

Voorbeelden opdrachten

Iedere trainee die wil doorgroeien in de wereld van Finance & Control moet ervaring hebben opgedaan op een financiele administratie. Dit betekent dat je kunt denken aan een eerste opdracht op het gebied van Crediteuren of Debiteurenbeheer. Als je de basis kent, groei je door naar bijvoorbeeld grootboekbeheer, Financial Control en op den duur Business Control.

Voorbeelden van projecten zijn bijvoorbeeld: groeien van junior medewerker naar Project Controller, maandelijks zorgen dat alle facturen tijdig en correct verwerkt zijn op de crediteurenadministratie, het opstellen en verantwoorden van de jaarrekeningen of als (junior) Controller de begrotingen opstellen en sparren met het management over de plannen van volgend jaar.

Ga naar vacature      Lees meer ervaringen


Vorige

“Die één-op-één begeleiding die ik maandelijks krijg, vind ik heel erg waardevol.”

Nick van Amstel begon 1,5 jaar geleden aan het Finance Traineeship. Toendertijd wist hij nog niet goed welke kant hij op wilde gaan. Was hij meer op zijn plek op een financiële administratie of toch op een control afdeling? Dat is wat hij bij Fincade wilde uitvinden. We spraken Nick over de afgelopen 1,5 jaar bij Fincade en zijn dromen voor de toekomst.

4 jaar groei in een paar maanden

Linda van Bragt volgt het Finance Traineeship bij Fincade en zit volop in haar eerste (pittige) opdracht bij Siemens Mobility. Waarom heeft zij na haar opleiding Bedrijfskunde MER voor dit Traineeship gekozen? En hoe gaat dat dan in de praktijk? Een nieuw vak leren en meteen aan de bak bij zo’n aansprekende organisatie? Linda vertelt het je hier.

Finance Traineeship; ‘een heerlijk begin van mijn werkend bestaan’

Een combinatie van cijfers, financiën en werken in de zorgsector, dat is wat Lieke van Leeuwen na haar studie wilde. En precies dat vond ze in het Finance Traineeship Zorg van Fincade. Onlangs maakte zij de sprong van de zorg naar het bedrijfsleven. Hoe zij dit beleefde lees je hier.

Volgende