Traineeship Finance & Zorg

 

Training

Op je allereerste werkdag maken al je collega’s op kantoor graag kennis met je. Een dag vol met nieuwe gezichten en leuke verhalen over Fincade. Vanaf je tweede werkdag gaan we van start met verschillende trainingen.

Op het gebied van hard skills ga je aan de slag met verschillende Finance-onderwerpen, op den duur willen we graag dat je je certificaat haalt op het gebied van Financiering, Kostencalculatie en Bedrijfsadministratie. We doen dit op het niveau dat goed bij jou aansluit, je mag dus kiezen voor niveau 4: Praktijk Diploma Boekenhouden of niveau 5: Moderne Bedrijfsadministratie.

Voor de rest zorgen we dat je een kei wordt in Excel, laten we je kennismaken met het boekhoudprogramma Exact Online. Ook een kennismaking met salarisadministratie zit in je programma.

Om de wereld van de zorg(administratie) te leren kennen staan er ook twee trainingen op het programma. Een ervaren collega uit het werkveld alles vertellen over de wet- en regelgeving in de ziekenhuiswereld en we maken je ook wegwijs op het gebied van de verschillende spelers in de zorg, financieringsstromingen en de Jeugdwet.

Op het gebied van soft skills geven we je een aantal trainingen om je bewust te maken van hoe we eigenlijk ieder moment van de dag met elkaar aan het communiceren zijn. Daarom staan de trainingen Personal Branding, Presentatievaardigheden en Communicatie & Gesprektechnieken in de eerste weken op het programma. Ook krijg je meer te leren over advies- en schrijfvaardigheden.

Later in je traineeship kun je je ook nog inschrijven voor andere trainingen, zoals; Zorgverkoop, het zorgprestatiemodel in de GGZ, de ontwikkelingen op het gebied van Horizontaal Toezicht en nog veel meer. Op het gebied van soft skills kun je o.a. inschrijven voor de trainingsreeks Invloed zonder Macht, hoe zorg jij ervoor dat je je omgeving kunt beïnvloeden zonder dat jij een leidinggevende positie bekleedt.

Voorbeeld opdrachten

Iedere trainee die wil doorgroeien in de wereld van Finance & Zorg moet ervaring hebben opgedaan op een zorgadministratie. Ook een kort project op een financiële administratie kan erg leerzaam zijn. Als je de basis kent, groei je door naar bijvoorbeeld DBC-adviseur, een rol als teamleider of Zorg Controller.

Voorbeelden van projecten zijn bijvoorbeeld: Op de zorgadministratie zorgen dat alle geleverde zorg zo snel mogelijk betaald wordt, dat kan zowel zijn in het ziekenhuis, bij een jeugdzorgorganisatie of voor een GGZ- of Forensische Zorginstelling. Het ontdekken van systematische fouten in de registratieprocessen en deze structureel oplossen. Het geven van advies over de juiste registratie van DBC’s. Of aan de slag met het stroomlijnen van het facturatieproces bij bijvoorbeeld een gehandicaptenzorginstelling.

Ga naar vacature  Lees meer ervaringen


Vorige

“Ik heb het laatste jaar veel meer zelfvertrouwen gekregen.”

Brian Klik begon een jaar geleden aan het Finance Traineeship Zorg. Daarvoor had hij een baan in de zorg. Het waren die werkzaamheden die hem inspireerden om met het Traineeship te beginnen. Waarom dat zo was? En hoe hij het Traineeship tot nu toe ervaart, daar spraken we Brian uitgebreid over.

Jonge frisse mensen op de zorgadministratie van Altrecht

Altrecht is er voor mensen met een ernstige en complexe psychiatrische ziekte. Op haar afdeling Zorgadministratie werken 130 mensen, waaronder inmiddels ook drie Fincanen. We vroegen Leontine Poolman, Senior Teammanager Zorgadministratie, naar haar ervaringen met onze collega’s.

Als DBC administrateur je steentje bijdragen in de zorg

Vanuit het Finance Traineeship Zorg werkt Thijs Kuijsten als DBC administrateur in een ziekenhuis. Hij werkte via Fincade al voor meerdere zorgaanbieders aan de zorgkant van de financiële administratie en dat is zeker niet alleen achter een computer. Zo overlegt hij nu bijvoorbeeld met chirurgen over hoe behandelingen in het declaratiesysteem moeten worden opgenomen. Thijs heeft ons verteld hoe hij zijn bijdrage aan de zorg levert. Hier lees je het!

Volgende