Wat is interim management volgens Fincade?

Waarom een interim professional?

Voor veel financieel managers en directeuren zal het herkenbaar zijn: je loopt al een tijdje rond met het gevoel dat bepaalde processen in jullie organisatie nog scherper en efficiënter kunnen worden geregeld. Zo kunnen de doorlooptijden van financiële processen misschien nog wel verder worden verkort, managementinformatie of rapportages worden verbeterd, activiteiten worden gesplitst of juist samengevoegd, of kan er met de implementatie van nieuwe software nog efficiënter worden gewerkt. Alleen kom je er door de hectiek van de dagelijkse business niet aan toe om een grondige analyse uit te voeren en tot een concreet plan van aanpak te komen.

Denk dan eens aan Fincade. Dit zijn namelijk stuk voor stuk uitdagingen waarbij een interim management professional van Fincade uitkomst kan bieden.

Interim management gericht op resultaat

De aanpak van de Fincade interim professionals is te typeren als hands-on en bottom-up. Geen eindeloze rapporten en open deuren die hun weg van de boardroom naar de werkvloer nooit weten te vinden. Wel concrete handvatten, meetbare resultaten en zichtbare verbeteringen in de dagelijkse processen.

Verzekerd van goede borging

Een Fincade professional bijt zich vast in jullie uitdaging en laat pas los als alle doelstellingen zijn gerealiseerd én geborgd in de organisatie. We voelen ons eigenaar van het proces of project en dus ook verantwoordelijk voor de uiteindelijke resultaten. Die worden meestal pas zichtbaar nadat een project is afgerond. Een goede borging is daarom een basisvoorwaarde.

Waarom een interim professional van Fincade?

Een Fincade professional beschikt over die kennis en ervaring die nodig is om de hedendaagse financial te ondersteunen bij het realiseren van zijn of haar doelstellingen.
Door interim management van Fincade in te zetten, heb je de zekerheid dat processen en projecten structureel naar een hoger niveau worden getild en resultaten duurzaam in de organisatie worden geborgd. Dát is interim management volgens Fincade.

  •  Wij bieden interim professionals die:
  •  uitgebreide vakkennis hebben;
  •  resultaatgericht werken;
  •  gewend zijn om snel te schakelen;
  •  pragmatisch zijn;
  •  je vanaf dag één het werk uit handen nemen;
  •  analytisch ijzersterk zijn;
  •  politiek gevoel combineren met communicatieve vaardigheden.

Wil je eens verder praten over hoe een interim professional van Fincade van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie? Of ben je benieuwd welke kandidaten we voor jou in petto hebben? Kijk dan vooral eens verder op onze website, of neem meteen contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Maak een vrijblijvende afspraak

Fincade

Fincade (voorheen Qompetence) staat voor FINance CAreer DEvelopers. Wij geven starters en young professionals de kans om de allerbeste finance professionals te worden. En daar plukken onze opdrachtgevers de vruchten van. 
Vanuit de Fincade Finance Academy krijgen onze professionals alle handvatten aangereikt om nu en in de toekomst succesvol te zijn bij jullie vraagstukken en projecten.
We zijn een betrokken, open en ambitieuze organisatie. Bij ons staan mensen op de eerste plaats, altijd. We zijn betrokken bij onze professionals en onze opdrachtgevers. En we zijn net zo ambitieus als zij.

 


Vorige

Als het goed is, is het goed

Finance Professionals van Fincade doen het goed en groeien bij Westerman Multimodal Logistics . CFO Albert Konter vertelt over hun positieve rol bij de verandering van het businessmodel.

Finance Professionals met iets extra’s

Met 8 jaar aan ervaringen met Finance Professionals van Fincade kan je wel iets over ons vertellen, zo dachten wij. En dus zochten we Dauphine Noordanus op voor een interessant gesprek over Finance in de Zorg en hoe onze professionals daarin een enthousiaste, vernieuwende bijdrage leveren.

Jonge frisse mensen op de zorgadministratie van Altrecht

Altrecht is er voor mensen met een ernstige en complexe psychiatrische ziekte. Op haar afdeling Zorgadministratie werken 130 mensen, waaronder inmiddels ook drie Fincanen. We vroegen Leontine Poolman, Senior Teammanager Zorgadministratie, naar haar ervaringen met onze collega’s.

Juiste match met finance professionals die je nooit zou uitnodigen

Het vinden van de juiste finance professional voor je team is tijdrovend, intensief en lastig. Mark Wolswijk, Business Unit Controller bij Siemens Mobility heeft hier iets op gevonden. Door een aantal principes los te laten werkt hij nu met finance professionals die snel van toegevoegde waarde zijn, maar die hij anders nooit zou hebben ontmoet.

Teams Financiën Wellantcollege groeien in soft skills

Het Wellantcollege is een groot schoolbestuur voor VO, MBO en cursussen & trainingen met 13.000 leerlingen en 1.400 medewerkers verspreid over 34 locaties. Jeroen van der Graaf, Manager Financiën, vertelt je over één van de uitdagingen waar hij met Financiën tegenaan loopt; de switch naar meer klantgerichtheid.

Finance Professionals met lef

SYSQA is een onafhankelijke specialist op het gebied van Quality Assurance, kwaliteitsmanagement in Business en IT. De organisatie geeft starters en young professionals de kans zich heel snel te ontwikkelen tot professionals die aantoonbare, verrassende meerwaarde leveren op het gebied van kwaliteit en veiligheid van IT bij haar opdrachtgevers. “Bij ons is het belangrijk dat een finance professional alle aspecten van het vak beheerst”, aldus Manfred van Roekel.

Volgende