Werving en selectie van finance professionals via Fincade

Je bent op zoek naar een talentvolle finance professional, maar wilt niet direct een nieuwe medewerker op de payroll? Kies dan voor werving en selectie via Fincade.

Fincade heeft jarenlange ervaring met het werven van unieke finance talenten die écht waarde toevoegen aan je organisatie. We denken daarbij niet alleen in de gebaande paden, maar staan ook open voor kandidaten met een andere achtergrond. Bij Fincade werken dan ook mensen met diverse achtergronden, juist om ‘outside the box’ denken te stimuleren.

Detachering via Fincade

Onze professionals zijn formeel in dienst bij Fincade. Wij betalen het salaris, lopen het werkgeversrisico en zijn verantwoordelijk voor de investering om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Jij sluit een detacheringscontract met ons af. Tijdens de detacheringsperiode hebben onze talenten de kans hun toegevoegde waarde te laten zien. En jij hebt de kans om ze beter te leren kennen, zodat je weet of je ze aan je team wilt toevoegen.

Na afloop van de detacheringsperiode heb je geen verplichting om onze talenten een aanbieding te doen. Dat mag natuurlijk wel.

Hoe selecteert Fincade haar finance talenten?

De finance professionals van Fincade moeten beschikken over de juiste kwaliteiten. Ze moeten bij ons dan ook een intensieve selectieprocedure doorlopen. Tijdens deze selectieprocedure worden kandidaten onder andere getoetst op:

✓    cijfermatig inzicht;
✓    werktempo;
✓    analytische vaardigheden;
✓    communicatieve vaardigheden;
✓    ontwikkelpotentie.

De finance professional van 2018 moet verder niet alleen de cijfers en data van jouw afdeling of bedrijf begrijpen, maar ook de vertaalslag kunnen maken naar wat deze cijfers impliceren. En daarover goed kunnen communiceren met verschillende stakeholders. Daarom toetsen we al tijdens de selectieprocedure hun communicatieve vaardigheden. En staat in het vervolg naast de verdere ontwikkeling van finance kennis ook de ontwikkeling van die soft skills centraal.

Hoe gaat de detachering via Fincade in zijn werk?

Bij Fincade staat persoonlijk contact altijd op de eerste plaats. We zijn betrokken bij onze professionals en onze opdrachtgevers. En zijn net zo ambitieus als zij.

We betrekken je daarom nauw bij de selectie van die finance talenten die het best bij jullie passen. Na een uitgebreid gesprek met Fincade over je specifieke wensen en verwachtingen, selecteren we de geschikte kandidaat. Al onze kandidaten:

✓    zijn hoogopgeleid en ambitieus;
✓    zijn gewend om snel te schakelen;
✓    zijn gewend om opdrachtgevers werk uit handen te nemen;
✓    kijken verder dan de opdracht;
✓    combineren analytische vaardigheden met communicatieve skills;
✓    willen constant bijleren.


Blijkt na een kennismakingsgesprek dat deze kandidaat de goede match is? Dan kan hij of zij snel starten in je organisatie.

Doorontwikkelen finance professional

Tijdens de detachering houdt Fincade veelvuldig contact met zowel jou als de finance professional. Zo hebben we regelmatig coachings- en begeleidingsgesprekken. Daarnaast verzorgen we tijdens de detachering verschillende trainingen op het gebied van vakkennis en soft skills.

Bevalt een van onze talenten zo goed dat je haar/hem wil overnemen? Waarom niet?! Het staat je altijd vrij de professional, na een detacheringsperiode van minimaal 23 maanden, een aanbieding te doen. En het staat hem of haar uiteraard ook altijd vrij om die aanbieding te accepteren.

Ben je benieuwd welke kandidaten we voor jou in petto hebben? Neem dan contact op met Fincade.

Neem contact op met Fincade

Neem contact op met Fincade

Fincade is (onder andere) een financieel detacheringsbureau. Onze naam, Fincade, staat voor FINance CAreer DEvelopers. Waarom die naam? We detacheren niet alleen, we leiden ook talentvolle en ambitieuze starters en young professionals in finance op.

Zo geven we hen de kans om de allerbeste finance professionals te worden. En daar plukt u als opdrachtgever de vruchten van.

Geïnteresseerd geraakt in een samenwerking met Fincade? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.